Posibile legături între Trump și Rusia, investigate de FBI

Data actualizării: Data publicării:
Justice Dept Finds FBI Abuse Of Patriot Act Provision
Foto: Gulliver/GettyImages

Directorul FBI, James Comey, a confirmat pentru prima dată oficial luni, în cursul unei audieri în Congres, că Biroul de Investigaţii anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează News.ro.

Justice Dept Finds FBI Abuse Of Patriot Act Provision
Foto: Gulliver/GettyImages

„Practica noastră este să nu confirmăm existenţa anchetelor în curs. Însă, în circumstanţe neobişnuite, în care este în interesul public, le anunțăm”, a spus şeful FBI.

„Am fost autorizat de Departamentul de Justiţie să confirm că FBI, în cadrul misiunii noastre de contrainformaţii, anchetează eforturile Guvernului rus de a interfera cu alegerile din 2016, iar acest lucru include anchetatarea naturii oricăror legături între persoane associate echipei de campanie a lui Trump şi Guvernul rus şi dacă a existat o coordonare între echipa de campanie şi eforturile Rusiei”, a anunţat oficialul, precizând că, la fel ca în cazul oricărei anchete de acest fel, agenţii vor evalua şi dacă a fost comisă vreo infracţiune.

Comey a descris ancheta drept „deschisă, în curs”.

Directorul FBI a atras atenţia, în cursul audierii, şi că scurgerile de informaţii secrete reprezintă o infracţiune.

Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor organizează luni o audiere publică în cursul căreia şeful FBI, James Comey, şi omologul său din agenţia de supraveghere a comunicaţiilor, NSA, Mike Rogers, sunt audiaţi în legătură cu relaţiile dintre Rusia şi tabăra Trump.

Preşedintele acestei comisii, republicanul Devin Nunes, a apreciat deja că nu există nicio dovadă că echipa lui Trump a fost implicată într-o campanie de destabilizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri