Donald Trump ar fi spus că germanii sunt „răi, foarte răi”

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Chicago
Foto: Gulliver/Getty Images

Președintele american Donald Trump ar fi spus în timpul unei întâlniri cu liderii Uniunii Europene că „germanii sunt răi, foarte răi” și a criticat vânzările sale de mașini către SUA. Informația apare în săptămânalul Der Spiegel, care citează surse din interiorul oficialilor europeni care au participat la discuții. 

Donald Trump Campaigns In Chicago
Foto: Gulliver/ Getty Images

„Germanii sunt răi, foarte răi. Priviți milioanele de mașini pe care le vând în SUA. Oribil. Vom opri asta", ar fi spus Donald Trump, în cadrul întâlnirii sale cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu alți responsabili ai UE la Bruxelles.

Jean-Claude Juncker a intervenit, potrivit surselor citate de Der Spiegel, și a apărat ferm Germania, asigurând că toate părțile profită de relațiile de liber-schimb. 

Aceste dezvăluiri intervin în timp ce deplasarea președintelui american la Bruxelles a fost de asemenea ocazia unui discurs foarte ferm al lui Trump, cerând aliaților occidentali să plătească mai mult în cadrul NATO fără să ofere asigurările sperate privind angajamentul american în apărarea Europei, relatează Agerpres.

Nici cancelarul, nici Casa Albă nu au comentat pentru moment afirmațiile săptămânalului german. Donald Trump și Angela Merkel urmează să se întâlnească vineri la summitul G7 de la Taormina, în Sicilia.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri