Donald Trump, impresii după întâlnirea cu Vladimir Putin

Data publicării:
putin trump 3 - kremlin
Foto: Kremlin.ru

Președintele SUA, Donald Trump, a calificat sâmbătă drept „formidabilă” prima sa întrevedere cu liderul rus Vladimir Putin, pe care a avut-o cu o zi înainte în marja summitului G20, informează AFP, preluată de Agerpres.

putin trump 7 - kremlin
putin trump 7 - kremlin

Urmăriți mai sus o galerie foto de la întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump, cu imagini publicate pe site-ul Kremlinului. (click pe prima fotografie pentru a le vedea și pe celalelalte)

„Întrevederea a fost formidabilă”, a declarat el la începutul unei întâlniri cu premierul britanic Theresa May, în a doua zi a summitului G20 ce se desfășoară la Hamburg, în Germania. 

Potrivit Washingtonului, Donald Trump a fost în ofensivă față de Vladimir Putin în problema foarte sensibilă privind presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA. La rândul său, Moscova a oferit o altă versiune, afirmând că noul președinte american „a acceptat” infirmările lui Vladimir Putin privind o astfel de ingerință.

Cei doi lideri au abordat, de asemenea, alte două probleme importante: situația din Ucraina și cea din Siria.

SUA și Federația Rusă au convenit vineri asupra instaurării unui armistițiu începând de duminică într-o regiune din sud-vestul Siriei. 

Prima întâlnire dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, s-a încheiat vineri seara la Hamburg, în marja summitului G20, după aproape două ore și jumătate de discuții. Președinții american și rus, care și-au strâns mâna și au afișat chipuri surâzătoare la deschiderea summitului vineri dimineață, și-au început întrevederea în jurul orei locale 16:00, printr-un schimb de amabilități înaintea începerii discuției, în prezența presei. La întâlnirea dintre Putin și Trump au asistat ministrul de externe rus Serghei Lavrov și secretarul de stat american, Rex Tillerson. Întrevederea a avut o scurtă pauză alocată declarațiilor de presă.

Citiți și: 

5 întâlniri ruso-americane care au marcat istoria

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri