Donald Trump, într-un nou scandal. A jignit un cuplu pakistanez, al căror fiu a murit în războiul din Irak

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-488226322-4

Foto: Gulliver/ Getty Images

Khizr Khan a ținut un discurs emoționant, alături de soția lui, la Convenția Națională Democrată în care și-a declarat sprijinul pentru Hillary Clinton și l-a criticat pe Donald Trump, care, în opinia lui, „nu a sacrificat nimic niciodată”. De asemenea, bărbatul a vorbit despre fiul său, care a murit în războiul din Irak, și care nici nu ar fi fost primit în SUA, dacă ar fi fost după Donald Trump, relatează New York Times

Bărbatul s-a referit la comentariile islamofobe făcute de Donald Trump de-a lungul timpului și s-a întrebat dacă Donald Trump a citit vreodată Constituția SUA.

Mergi la mormintele patrioților curajoși care au murit apărând Statele Unite ale Americii! Vei vedea că sunt oameni de toate religiile, de toate etniile, femei și bărbați. Tu nu ai sacrificat nimic și pe nimeni, niciodată! Hillary Clinton a avut dreptate când a vorbit despre fiul meu ca fiind „ce are mai bun America”. Dacă era după Donald Trump, nu ar fi fost niciodată în America. Donald Trump și-a făcut un obicei din a jigni musulmanii. Nu respectă alte minorități, femeile și nici măcar pe liderii partidului din care face parte. Vrea să construiască ziduri și să ne interzică accesul în această țară. Donald Trump, le ceri americanilor să își pună viitorul în mâinile tale, eu vreau să te întreb dacă ai citit măcar Constituția SUA? Îți împrumut cu plăcere exemplarul meu. În acest document, caută cuvintele „libertate” și „protecție egală în fața legii”. Nu putem să ne rezolvăm problemele construind ziduri, suntem mai puternici împreună”, a spus Khazir Khan la Convenția Național Democrată.

Cuvintele avocatului nu au fost bine-primite de Donald Trump, care a sugerat că mama soldatului ucis „nu a avut voie să vorbească” (aluzie la un statut inferior pe care l-ar avea femeia în familiile musulmane) și că discursul lui Khazir Khan a fost scris de cei care îi scriu discursurile lui Hillary Clinton.

Cine a scris asta? Cei care scriu pentru Hillary? Îi urez noroc. Pare un tip de treabă. Dar, dacă te uiți la soția lui, ea stătea acolo, nu avea nimic de spus, ea probabil, poate, nu avea voie să zică nimic”, a spus Donald Trump, într-un interviu pentru ABC.

De asemenea, Donald Trump s-a declarat deranjat, în interviul pentru ABC News, și de spusele lui Khazir Khan că nu a „sacrificat nimic, niciodată”.

Îmi pare foarte rău pentru pierderea fiului său, dar domnul Khan, care nu m-a cunoscut niciodată, nu are dreptul să stea în fața a milioane de oameni și să susțină că nu am citit niciodată Constituția, ceea ce este fals, și să zică alte lucruri incorecte. Eu lucrez din greu. Am creat mii și mii de locuri de muncă, am construit clădiri impresionante. Am avut mare succes. Consider că am făcut foarte multe”, a spus Donald Trump.

Donald Trump, criticat de democrați și republicani deopotrivă

Imediat după declarațiile făcute de Donald Trump, atât lideri democrați, cât și republicani l-au criticat pe magnatul american, potrivit New York Times.

Guvernatorul din Ohio John Kasich, unul dintre rivalii lui Donald Trump de la alegerile primare, care a refuzat să își declare sprijinul pentru el, l-a criticat pe Twitter.

Există un singur mod în care să vorbești despre părinți care au pierdut un copil în război: cu onoare și respect”, a scris guvernatorul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


De asemenea, Hillary Clinton a dat publicității o declarație în care a luat apărarea familiei Khan.

„Am fost foarte emoționată când am văzut-o pe Ghazala Khan stând curajoasă și demnă alături de soțul ei, joi seară. Este timpul ca toți americanii să fie alături de familia Khan și de toate familiile ai căror copii au murit pentru țara noastră. Acesta este momentul să onorăm sacrificiul făcut de căpitanul Khan și de toți cei care au murit”, a transmis Hillary Clinton.

Ibrahim Hooper, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Relații Americano-Islamice, a denunțat cuvintele lui Donald Trump.

Este josnic că oricine, cu atât mai mult un candidat prezidențial, ar alege să dezonoreze serviciul militar al unui american care și-a dat viața pentru țară. Doamna Khan a fost, evident, acolo pentru a-și susține soțul, care a livrat unul dintre cele mai puternice discursuri din întreaga Convenție”, a spus Hooper.

Mai mult, după ce Donald Trump a explicat că înțelege sacrificiul, pe Twitter a devenit viral hashtagul #TrumpSacrifices. Utilizatorii de Twitter postează sub acest hashtag diverse „sacrificii”, cum ar fi să zboare la clasa a III-a, și nu la clasa I, sau să joace golf pe terenul municipalității, și nu la un club privat.

Ghazala Khan, explicații 

Într-un interviu acordat pentru MSNBC, Ghazala Khan a explicat că a fost pur și simplu prea emoționată pentru a vorbi și că suferă după moartea copilului ei, ceea ce o face să plângă de fiecare dată când îi vede poza.

„Când am fost acolo, toată America a simțit durerea mea, fără să zic un cuvânt. Nu știu cum de a ratat acest lucru. Domnule Trump, lăsați-vă să simțiti această durere și veți fi mai bine”, a spus femeia, precizând că a încercat pe parcursul discursului să se controleze și să nu plângă la vederea fotografiei cu fiul ei.

La rândul său, Khizr Khan a spus că Donald Trump „nu are niciun sentiment față de durerea unei mame care și-a pierdut fiul. Faptul că e candidat pentru a fi președinte nu este o scuză pentru lipsa de respect, să îi fie rușine!”, a spus avocatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri