Donald Trump, la cel mai scăzut nivel în sondaje

Data publicării:
trump
Foto: Gulliver/GettyImages

Cota de popularitate a lui Donald Trump înregistrează un minim istoric, dar președintele american păstrează, totuși, susținerea bazei republicane în cazul unui conflict cu aleșii partidului în Congres, arată două sondaje date publicității miercuri, scrie AFP, preluată de Agerpres.

trump
Foto: Gulliver/GettyImages

Potrivit unui studiu al Universității Quinnipiac, după patru săptămâni la putere, numai 38% dintre alegători consideră că Donald Trump acționează bine, față de 55% care îi dezaprobă acțiunile. Aceste valori sunt nemaiîntâlnite pentru începutul unui mandat prezidențial.

Mai grav pentru Casa Albă, 63% dintre alegători afirmă că omul de afaceri newyorkez nu este destul de ponderat, iar 55% nu îl consideră cinstit.

Pentru orice om politic tradițional, asemenea cifre ar fi absolut catastrofale și i-ar determina pe aliații lui să ia distanță.

Mulți la Washington se gândesc deja la legislativele din 2018, care vor fi un adevărat test pentru aleșii republicani în post. Alegerile de la jumătatea mandatului sunt adeseori considerate ca un fel de referendum asupra acțiunilor președintelui, iar democrații visează de pe acum să obțină 24 de mandate și controlul Camerei Reprezentanților. Un asemenea scenariu ar fi o lovitură serioasă pentru agenda politică a lui Donald Trump.

Congresmenii republicani sunt astfel prinși în capcană între un președinte nepopular și dezaprobarea publicului larg. Dacă se opun președintelui, nu sunt la adăpost de vreun mesaj distrugător pe Twitter al omului de afaceri și, mai rău, ar putea vedea un candidat "trumpist" încercând să le blocheze calea la viitoarele alegeri.

În acest sens, un alt sondaj publicat miercuri, realizat de Pew Research Center, arată că alegătorii republicani sunt în continuare dispuși să îl susțină pe Donald Trump în cazul unui conflict cu aleșii partidului în Congres.

"Peste jumătate dintre republicani și cei care se declară apropiați partidului (52%) afirmă că, dacă Donald Trump și liderii republicani ai Congresului sunt în dezacord asupra unui subiect, ar fi mai înclinați să aibă încredere în Donald Trump", a subliniat Pew Center.

În schimb, "aproape o treime (34%) spun că ar avea încredere în liderii republicani în cazul unui dezacord cu președintele", potrivit aceluiași sondaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...