Dronă de 200 de dolari, doborâtă cu o rachetă de 3,4 milioane de dolari

Data publicării:
sistem patriot

O rachetă Patriot, cu un preț estimat de 3,4 milioane de dolari, a fost folosită pentru a doborî o dronă de 200 de dolari, informează BBC, care citează o declarație a generalului american David Perkins.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drona de 200 de dolari cumpărată de pe Amazon nu a avut nicio șansă în fața rachetei Patriot”, a declarat generalul într-un discurs postat pe YouTube de armata americană(intervenția generalului poate fi urmărită în jurul minutului 14). Potrivit oficialului american, racheta nu a fost trasă de armata SUA, ci de un aliat al americanilor „care avea de a face cu un adversar”.

Rachetele Patriot sunt rachete ghidate radar concepute pentru a doborî alte rachete, ceea ce înseamnă acestea sunt potrivite pentru ținte mici, aflate în mișcare, cum ar fi dronele. Cu toate acestea, generalul Perkins a explicat că, deși racheta Patriot a doborât fără probleme drona, acesta nu este un mod economic sănătos de a o folosi( o rachetă Patriot costă aproximativ 3,4 milioane de dolari).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri