Fidel Castro: Donald Trump „s-a descalificat” la prima dezbatere cu Hillary Clinton

Data publicării:
Fidel Castro Receives Lula
Foto: Guliver / GettyImages

Fostul președinte cubanez Fidel Castro consideră că Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, „s-a descalificat” la prima dezbatere care a avut loc în urmă cu două săptămâni cu adversara sa democrată Hillary Clinton, transmite AFP, citată de Agerpres.

Fidel Castro Receives Lula
Foto: Guliver / GettyImages

Într-un articol apărut duminică în media cubaneze, Fidel Castro, retras de la putere de zece ani, a făcut apel la compatrioții săi „să nu uite că în această duminică va avea loc o dezbatere” a candidaților la Casa Albă.

„La prima ediție, în urmă cu două săptămâni, s-a produs un eveniment care a cauzat un șoc. Domnul Trump, presupus a fi un expert calificat, a ajuns descalificat, ca Barack (Obama) în politica sa”, a scris Fidel Castro.

În timpul acestei prime confruntări între cei doi candidați la 26 septembrie, Hillary Clinton l-a dominat pe Donald Trump, fiind vizibil mai calmă și mai bine pregătită.

Candidatul republican abordează dintr-o poziție dificilă a doua dezbatere, la capătul unei săptămâni marcate de apariția unei înregistrări în care făcea declarații scandaloase despre femei.

Autoritățile cubaneze, angajate într-un proces istoric de apropiere de SUA de la sfârșitul lui 2014, nu și-au exprimat până acum vreo preferință între candidați, însă această ieșire a lui Fidel Castro constitue un prim indiciu privind poziția Havanei.

Hillary Clinton este în mod deschis susținătoarea politicii lui Barack Obama de apropiere față de Cuba, în timp ce Donald Trump pare să opteze pentru o politică mai fermă față de guvernul lui Raul Castro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri