Foștii președinți Bush nu îl sprijină pe Trump și vor „păstra tăcerea” în campania electorală (presă)

Data publicării:
GettyImages-167503236

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Conform publicației menționate, cei doi foști președinți intenționează să „păstreze tăcerea” în timpul campaniei electorale în care Donald Trump se va confrunta cel mai probabil cu fosta primă doamnă Hillary Clinton.

„Ajuns la vârsta de 91 de ani, Bush (senior) s-a retras din politică, a declarat, pentru The Texas Tribune, purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. După ce acestuia din urmă i s-a pus în vedere că fostul președinte a participat totuși la precampania celuilalt fiu al său, Jeb Bush, care a concurat, fără succes, la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial, el a răspuns că a fost excepția care confirmă regula.

La rândul său, asistentul personal al lui George Bush junior, Freddy Ford, a declarat că acesta nu intenționează să participe și nici să facă vreun comentariu despre cursa prezidențială.

Prin urmare, campania electorală pentru prezidențialele din acest an va fi prima în care cei doi foști președinți Bush nu se vor implica de când ei au plecat de la Casa Albă. În 1996, Bush senior s-a angajat în campania lui Bob Cole, care i-a fost anterior mult timp rival în interiorul Partidului Republican, pentru ca în 2000 și 2004 să-l susțină pe fiul său în cursa prezidențială. În următoarele două campanii, cele din 2008 și 2012, familia Bush i-a susținut pe candidații republicani Mitt Romney și respectiv John McCain, care au pierdut amândoi în fața actualului președinte democrat Barack Obama.

Cât despre Jeb Bush, după ce a abandonat prematur primarele republicane, el și-a exprimat susținerea pentru senatorul Ted Cruz, care însă marți a ieșit și el din cursă după ce a fost învins în primarele din statul Indiana, astfel că Donald Trump nu mai are acum niciun contracandidat la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri