FOTO. Fiul cel mic al lui Donald Trump, criticat din cauza ținutei

Data publicării:
President Trump Arrives Back At The White House After Spending Time In New Jersey
Foto: Guliver/Getty Images

Barron, fiul cel mic al lui Donald și al Melaniei Trump, este noua țintă a polemicilor din mediile americane. De data aceasta, criticii familiei prezidențiale americane sunt deranjați de stilul vestimentar al meziunului Trump. Contrariată de tratamentul de care are parte copilul de 11 ani al cuplului prezidențial, în apărarea lui a sărit un alt copil de cuplu prezidențial. Nimeni alta decât Chelsea Clinton, fiica, acum în vârstă de 37 de ani, a fostei rivale a lui Trump la prezidențiale, Hillary Clinton, și a fostului președinte Bill Clinton. 

President Trump Arrives Back At The White House After Spending Time In New Jersey
Foto: Guliver/GerryImages

„E timpul ca Barron Trump să înceapă să se îmbrace ca și cum ar fi la Casa Albă”, a titrat site-ul publicației de orientare ultraconservatoare The Daily Caller. A fost o mică bombă lansată în această săptămână de cealaltă parte a Atlanticului. În condițiile în care Donald Trump este permanent în mijlocul controverselor, din cauza numeroaselor sale declarații discordante, nimeni nu se aștepta ca Barron să ajungă și el sub tirul criticilor. Autorul articolului, Ford Springer, recunoaște că tânărul Trump nu are nicio responsabilitate în calitate de fiu minor al președintelui, dar, spune autorul, „cel puțin ar putea să se îmbrace adecvat, atunci când are apariții publice”.

President Trump And Melania Trump Host White House Easter Egg Roll
În aprilie, de Paște FOTO: Guliver/Getty Images

De la ce a pornit totul? De la ținuta pe care a purtat-o Barron când și-a urmat tatăl la bordul avionului Air Force One la Morristown, New Jersey, duminica trecută. A apărut într-un tricou roșu, bermuda bej și mocasini. O lipsă de gust afișată, consideră site-ul The Daily Caller, care indică și alternativa la ținuta fiului președintelui:  cravată, cămașă băgată în pantaloni, o vestă și...„ar fi trebuit să aibă părul pieptănat”. 

President Trump Arrives Back At The White House After Spending Time In New Jersey
Foto: Guliver/GettyImages

 

Este un look pe care deja Barron l-a afișat, de pildă în seara victoriei tatălui său, în noiembrie 2016, sau la învestirea președintelui, la 20 ianuarie. De altfel, în ziua învestiturii, Melania Trump a fost surprinsă de fotografi deosebit de atentă la ținuta fiului ei. 

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Guliver/Getty Images
Parade Celebrates Presidential Inauguration Of Donald Trump
Foto: Guliver/Getty Images

Nu este prima oară când singurul fiu al lui Donald și al Melaniei Trump intră sub lumina reflectoarelor. De când tatăl său a ajuns la Casa Albă, „Little Donald” (micul Donald - n.r.), cum îi place mamei lui să-i spună, a fost luat deja la țintă pe rețelele sociale, unde adesea tonul a alunecat în batjocură crudă: clipit des, mici gesturi de neînțeles, căscat indiscret, zvonurile că Barron Trump ar fi un copil autist s-au tot rostogolit, fără să fi fost verificate vreodată.

President Trump, First Lady, And Son Barron Depart White House En Route To Mar-a-Lago For Weekend
Foto: Guliver/Getty Images
President Trump Views The Eclipse From The White House
Foto: Guliver/Getty Images

După acest incident, s-au ridicat numeroase voci care au cerut respectarea vieții private a lui Barron. „Barron Trump merită, ca toți ceilalți, pur și simplu să poată fi un copil”, a scris pe Twitter Chelsea Clinton, fiica lui Bill și Hillary Clinton, care atunci când a venit la Casa Albă - unde și-a petrecut opt ani - avea aceeași vârstă ca Barron.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Gulliver/Getty Images

Chelsea, azi femeie în toată firea, la 37 de ani, a fost deranjată de faptul că oamenii s-au legat de stilul vestimentar al unui copil și a scris pe contul ei de Twitter: „E timpul ca presa și toată lumea să facă pace cu Barron Trump și să-l lase să-și trăiască în pace copilăria pe care o merită”. „Barron e un copil. Niciun copil n-ar trebui să fie tratat în acest mod, nici în viața reală, nici în cea virtuală. Și asta din partea cui? A unui adult? E o rușine”, a comentat Chelsea Clinton, știind foarte bine ce înseamnă să fii copil de președinte.

Reacțiile din partea unei mame nu puteau întârzia. Melania Trump i-a mulțumit lui Chelsea Clinton: „Mulțumesc Chelsea Clinton - este atât de important să ne susținem copiii pentru a le da posibilitatea să fie ei înșiși”, a scris Melania Trump.

De altfel, prima-doamnă a ales hărțuirea online ca una dintre cauzele pe care să le combată în mandatul soțului ei.

First Family Arrives At The White House
Foto: Guliver/Getty Images

Pe de altă parte, stilul afișat de fiul cel mic al președintelui are și părțile lui bune. Când a venit la Casa Albă, la câteva luni după tatăl său, Barron Trump, însoțit de Melania, era îmbrăcat într-un tricou gri cu albastru pe margini pe care scria „The Expert” (Expertul). Cu un preț de vânzare echivalent cu 36,50 euro pe site-ul mărcii  J. Crew, articolul s-a epuizat rapid din stoc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri