Fundația lui Eric Trump, în vizorul procurorilor americani

Data actualizării: Data publicării:
Elvis Duran Honored With Star On The Hollywood Walk Of Fame
LOS ANGELES, CA - MARCH 02: Eric Trump appears at the star dedication ceremony for radio personality Elvis Duran on the Hollywood Walk of Fame on March 2, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Procurorul statului New York, Eric Schneiderman, anchetează destinația unei părți a fondurilor colectate de fundația lui Eric Trump, fiul președintelui SUA, care ar putea să fi alimentat sursele de venit ale Trump Organization, informează Agerpres.

Elvis Duran Honored With Star On The Hollywood Walk Of Fame
Eric Trump / FOTO: Gulliver / Getty Images

Fundația lui Eric Trump a fost creată în 2007 cu misiunea de a contribui la programe de cercetare asupra cancerului la copii în cadrul spitalului St. Jude din Memphis, statul american Tennessee.

Pentru a colecta fonduri, ea organiza în fiecare an un turneu de golf pe unul din terenurile aparținând grupului privat al tatălui său, Trump Golf Club, la nord de New York.

Terenul respectiv și instalațiile erau împrumutate inițial gratuit cu această ocazie de Trump Organization, grupul lui Donald Trump. Dar începând din 2010, el a facturat punerea la dispoziție, potrivit unei anchete publicate pe site-ul revistei Forbes.

În timp ce costul organizării turneului era cel mai adesea sub 50.000 de dolari, el a sărit până la 322.000 dolari în 2015, potrivit declarațiilor fiscale consultate de revistă.

Forbes se întreabă care este destinația unei părți a acestor fonduri, cu atât mai mult cu cât Eric Trump — intervievat de revistă — asigură că factura este de aproximativ 100.000 de dolari.

Pentru a evita orice conflict de interese, Eric Trump și-a închis fundația la sfârșitul anului 2016, după alegerea tatălui său la președinția SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri