Hărțuire sexuală în Congresul SUA. Au apărut zeci de mărturii

Data actualizării: Data publicării:
sua congres

Scandalul sexual izbucnit la Hollywood se extinde în Congresul american. Numeroase femei care fac parte din Senat şi din Camera Reprezentanţilor au povestit cum au fost hărţuite sau agresate de colegii lor. În acelaşi timp, un republican care candidează pentru postul de senator de Alabama refuză să se retragă din cursă, deşi este acuzat de o femeie că a agresat-o sexual pe vremea când era minoră.

Elizabeth Warren, senatoare: M-a alergat în jurul biroului încercând să pună mâna pe mine.

Claire McCaskill, senatoare: S-a uitat la mine şi m-a întrebat: „Ţi-ai adus genunchierele?".

Catherine Cortez Masto, sentoaare: Am avut un coleg care s-a uitat la mine şi mi-a spus că am şolduri numai bune pentru a da naştere.

Sunt doar câteva din mărturiile femeilor care lucrează în una dintre cele mai puternice clădiri ale lumii - Congresul Statelor Unite. Ca ele sunt zeci, poate chiar sute de femei, actuale şi foste angajate în Dealul Capitoliului.

La fel cum se întâmplă şi în Parlamentul Marii Britanii, şi femeile de aici au renunţat să mai folosească lifturile din clădire de teamă că vor sta într-un spaţiu închis cu un coleg. Sunt evitate şi evenimentele care au loc seara, mai ales dacă se serveşte băutură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri