Hillary Clinton atacă platforma de politică externă a lui Trump ca „periculos de incoerentă”

Data publicării:
hillary clinton - GettyImages - 23 oct 15

Fost secretar de stat al SUA, Clinton l-a criticat dur pe Donald Trump pentru politicile și caracterul său, sugerând că el "nu cunoaște nici America și nici lumea" și "ar fi o eroare istorică" să fie ales la Casa Albă. El ar putea începe un război nuclear, a avertizat soția președintelui Bill Clinton, într-un discurs foarte ofensiv la San Diego (California, sud-vestul SUA). 
    
"Ideile lui Donald Trump nu sunt doar diferite, ele sunt periculos de incoerente", a afirmat ea în fața susținătorilor. "Ele nu sunt nici măcar într-adevăr idei, ci doar o serie de vorbe bombastice, certuri personale și minciuni sfruntate", a insistat Clinton, conform Agerpres
    
Hillary Clinton, favorită în cursa pentru a deveni candidatul democrat la președinție, a ținut acest discurs în timp ce caută să mute atenția spre alegerile din 8 noiembrie împotriva rivalului ei Trump și departe de Bernie Sanders, senatorul de Vermont care continuă o cursă cu bătaie lungă spre nominalizarea democrată, notează Reuters. 
    
Trump, nominalizarea prezumtivă a republicanilor, a declarat că vrea să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a încerca să oprească programul nuclear al Phenianului și a criticat alianța NATO cu națiunile europene ca învechită și prea costisitoare pentru Statele Unite. 
    
Clinton a luat în derâdere aceste poziții, promițând că ea ar face o treabă mai bună menținând Statele Unite în siguranță.

"Las psihiatrilor să explice afecțiunea lui pentru tirani", a spus ea, citând afirmațiile omului de afaceri din New York despre președintele rus Vladimir Putin sau liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump, un afacerist miliardar care nu a deținut niciodată o funcție în cadrul administrației SUA, afirmă că are experiență 
cu guvernele străine și că el a deschis hoteluri, stațiuni, terenuri de golf și concursuri de frumusețe în țări străine. Clinton, care este de asemenea un fost senator SUA și fostă primă-doamnă, a luat în derâdere acest lucru. 
   
"El spune că are experiență în politica externă pentru că a condus concursul Miss Univers în Rusia", a spus ea râzând cu voce tare. 
    
Trump a atacat dur politica externă a SUA. El a spus printre altele că va aduce înapoi simularea înecului și alte tehnici brutale de interogare a suspecților de terorism, considerate ca tortură și care au fost întrerupte de președintele democrat Barack Obama, mai amintește Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri