Hillary Clinton denunță o complicitate între ruși și americani împotriva sa la alegerile din SUA

Data publicării:
Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
RENO, NV - AUGUST 25: Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton speaks during a campaign even at Truckee Meadows Community College on August 25, 2016 in Reno, Nevada. Hillary Clinton delivered a speech about republican presidential nominee Donald Trump's policies. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în fața lui Donald Trump, afirmând că rușii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa președintelui republican, transmite Agerpres.

Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
Foto: Getty Images

Într-un discurs în cadrul unei conferințe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare și de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei și a cărei țintă ea a fost în lunile de dinaintea scrutinului. „În opinia mea, rușii nu ar fi putut să știe cum să transforme aceste informații în arme fără ajutorul unor americani”, a spus ea într-o conferință despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informațiile false difuzate pe internet și la mesaje piratate. În special, a spus ea, „oameni care aveau date de sondaje”.

Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruși? „Obținem tot mai multe informații privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump și apropiați ai lui Trump cu ruși înaintea, în timpul și după alegeri”, a răspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al președintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmații obscene.

Erau pregătiți, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârșitul campaniei lui Trump, difuzați-le acum'", a spus ea, exprimându-și speranța că ancheta autorităților americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerințe ale Rusiei.

Președintele republican Donald Trump a ripostat într-o postare pe Twitter, miercuri seară, criticând-o pe fosta sa rivală pentru incapacitatea de a-și asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere.

Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepția ei și refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook și chiar și pe democrați și DNC”, Comitetul Național al Partidului Democrat, a scris el.

Trump face referire la afirmațiile lui Hillary Clinton conform cărora informații false despre ea au fost răspândite pe Facebook și că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri