În SUA a fost găsită superbacteria rezistentă la 26 de antibiotice

Data publicării:
perchezitii medicamente

O femeie din statul american Nevada a fost ucisă de o superbacterie, care s-a dovedit a fi rezistentă la toate antibioticele disponibile în Statele Unite, au anunţat reprezentanţii Centers for Disease Control and Prevention (CDC), transmite News.ro.

perchezitii medicamente

 

Starea pacientei a fost considerată incurabilă, după ce medicii americani au tratat-o, pe rând, cu toate cele 26 de antibiotice existente în SUA.

Femeia, care avea aproximativ 70 de ani, a fost internată în august 2016 la secţia de terapie pentru afecţiuni acute a unui spital din Nevada. Se întorsese dintr-o vizită în India, unde de asemenea primise de mai multe ori îngrijiri medicale. A murit în luna septembrie, potrivit Buletinului săptămânal „Morbidity and Mortality” întocmit de CDC.

„A fost testată cu absolut orice antibiotic disponibil din Statele Unite, însă acestea nu au fost eficiente”, a declarat medicul Alexander Kallen, unui dintre autorii raportului CDC, pentru un site specializat în ştiri medicale. „Cred că acest caz este îngrijorător. Ne-am bazat prea mult timp pe antibiotice tot mai noi. Dar, evident, bacteriile pot să dezvolte adeseori o rezistenţă la antibiotice mult mai repede decât ritmul în care noi putem să producem unele noi”, a adăugat medicul american.

O altă superbacterie a fost descoperită la cel puţin patru pacienţi din Statele Unite, în 2016. Ea s-a dovedit rezistentă chiar şi la colistin, considerat „ultima soluţie” la care apelează medicii atunci când prescriu un antibiotic, din cauza efectelor sale secundare.

CDC consideră că apariţia bacteriilor care dezvoltă rezistenţă la antibiotice este „una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii” cu care se confruntă în prezent SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri