Influentul senator John McCain, diagnosticat cu cancer la creier

Data actualizării: Data publicării:
GOP Senators Hold Meeting To Discuss Draft Of Healthcare Bill
Foto: Guliver/GettyImages

Senatorul republican John McCain, veteran de război, a fost diagnosticat cu cancer la creier și urmează să fie supus unui tratament specific, fie prin chimioterapie, fie prin radioterapie, fie o combinație între cele două tipuri de terapii anticancer.

GOP Senators Hold Meeting To Discuss Draft Of Healthcare Bill
Foto: Guliver/GettyImages

 Influentul politician, fost candidat la alegerile prezidențiale americane, are 80 de ani și se numără printre republicanii care nu s-au sfiit să-l critice pe președintele Donald Trump.

Tumora a fost descoperită săptămâna trecută în timpul unei intervenții chirurgicale ce avea ca scop îndepărtarea unui cheag de sânge deasupra ochiului stâng. Analizele ulterioare au relevat că este vorba despre un glioblastom, un cancer al creierului deosebit de agresiv.

Bunicul și tatăl său au fost amirali, iar McCain a fost la rândul său pilot al marinei americane și a luptat în Vietnam. Avionul său a fost doborât în 1967 și timp de cinci ani și jumătate a fost prizonier de război, fiind torturat și bătut. A suferit răni serioase, de pe urma cărora s-a refăcut, dar a rămas cu mici infirmități. La un moment dat când era în captivitate, dată fiind familia influentă din care provenea, a fost propus pentru un schimb de prizonieri, pe care însă l-a refuzat.

Se află la al șaselea mandat de senator, iar în 2008 a fost candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale, pe care le-a pierdut în fața democratului Barack Obama. În prezent, John McCain este președinte al Comisiei pentru serviciile armate din Senatul american. S-a numărat, de asemenea, printre susținătorii cei mai fermi ai unei legislații antitortură.

Potrivit unui comunicat al familiei, starea sa de spirit este bună și se reface bine după intervenția chirurgicală suferită vinerea trecută.

Vestea bolii lui a stârnit imediat un val de mesaje din partea politicienilor de la Washington, inclusiv din partea președintelui Donald Trump și a fostului său rival la prezidențiale, Barack Obama. Cu toții i-au dorit însănătoșire grabnică și i-au subliniat calitățile remarcabile.

Citiți și: 

Senatorul John McCain: România nu-și poate permite să dea înapoi în lupta anticorupție

John McCain: Rusia, o amenințare mai mare decât Statul Islamic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri