Ivanka Trump, angajată pro bono la Casa Albă

Data publicării:
"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala
Foto: Gulliver/Getty Images

Ivanka Trump a fost angajată în funcţia de consilier al tatălui său, Donald Trump, aşa cum este şi soţul ei, Jared Kushner. Şi, asemenea acestuia, nici ea nu va fi plătită pentru activitatea la Casa Albă. Anunţul a fost făcut de administraţia Trump, care susţine într-un comunicat că este o dovadă a transparenţei de la Casa Albă.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala
Foto: Gulliver/Getty Images

Fiica preşedintelui american a anunţat că va lucra drept angajată neplătită a Casei Albe, îndeplinind un rol de sfătuire a preşedintelui Donald Trump. Iniţial, aceasta a spus că nu va beneficia de un titlu oficial atât timp cât va munci în aripa vestică, dar s-a decis să accepte titlul de asistent al preşedintelui tocmai pentru a îndepărta îngrijorările cu privire la normele etice pe care un angajat federal este obligat să le respecte, transmite Reuters.

”Am auzit îngrijorările pe care le au unii cu privire la rolul meu de a-l sfătui pe preşedinte în capacitatea mea personală în timp ce mă supun în mod voluntar la toate normele etice şi, în schimb, voi servi ca angajată neplătită a Casei Albe. Mă voi supune la aceleaşi reguli ca orice angajat federal”, se arată într-o declaraţie semnată de Ivanka Trump și citată de News.ro.

Întrebări cu privire la un posibil conflict de interese au apărut imediat după ce fiica preşedintelui a anunţat că va deveni consilier informal al lui Donald Trump şi va beneficia de un birou în aripa vestică a Casei Albe.

Ivanka Trump (35 de ani) are multă influenţă asupra tatălui său, iar soţul ei este un consilier de rang înalt al preşedintelui Trump.

Influenţa cuplului asupra preşedintelui a ridicat deja semne de întrebare cu privire la existenţa unui posibil conflict de interese la Casa Albă.

Ivanka Trump a participat deja la o serie de întâlniri cheie cu lideri ai unor mari puteri, precum premierul Justin Trudeau şi cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, aceasta are acces la informaţii clasificate şi serveşte drept ”ochii şi urechile” lui Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri