Ivanka Trump importă tone de haine din China

Data actualizării: Data publicării:
Ivanka Trump Launches Her Spring 2011 Lifestyle Collection Of Footwear At The Topanga Nordstrom
Foto: Gulliver/Getty Images

Fiica președintelui SUA a achiziționat circa 53,5 tone de haine fabricate în China, în timp ce Doanld Trump depunea jurământul, arată facturile vamale care poarta parafa companiei conduse de Ivanka Trump.

Ivanka Trump Launches Her Spring 2011 Lifestyle Collection Of Footwear At The Topanga Nordstrom
Foto: Gulliver/Getty Images

Peste 50 de tone de haine sub brandul Ivanka Trump au fost aduse în SUA în timp ce Donald Trump promitea în fața a milioane de oameni că „vom cumpăra marfă americană și vom angaja cetățeni americani”.

Cel puțin 82 de vase de marfă au venit din China în vămile din SUA în perioadă de 8 noiembrie – 26 noiembrie, scrie The Independent.

O anchetă condusă de AFP a arătat că, din iulie 2016, nicio piesă vestimentară din brandul Ivanka Trump nu a fost produsă în SUA, cele mai multe fiind fabricate în China sau Vietnam, de firme care colaborează cu fiica președintelui precum Mondani Handbags, G-III și Marc Fisher Footwear.

Contactat de AFP, Marc Fisher, directorul general al companiei de încălțăminte care se află în parteneriat cu Ivanka Trump, a refuzat să comenteze ancheta.

În ultimii 10 ani, peste 1.200 de ambarcațiuni care transportă produse marca Trump au venit în în SUA din China și Hong Kong.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri