DOCUMENT. Kremlinul ar avea înregistrări de natură sexuală cu Trump. Reacţia Moscovei

Data actualizării: Data publicării:
Electoral College Voters Cast Ballots Amid Protests

Serviciile ruse de informaţii ar avea înregistrări de natură sexuală cu preşedintele american ales Donald Trump, cu care pot să îl şantajeze, relatează Haaretz, care citează o copie a raportului comunităţii americane de informaţii publicate de Buzzfeed, însă a cărei autenticitate nu a fost confirmată, scrie News.ro.

Electoral College Voters Cast Ballots Amid Protests
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Kremlinul a dezminţit miercuri că deţine informaţii compromiţătoare despre preşedintele-ales Donald Trump sau rivala sa democrată înfrântă în alegeri Hillary Clinton şi a denunţat ca fabricate şi ”total absurde” acuzaţii potrivit cărora ar deţine un presupus dosar în acest sens, relatează Reuters şi The Associated Press, preluate de News.ro.

--------------------------------------------------------

„Un fost ofiţer din serviciile de informaţii ruse susţine că FSB l-a compromis pe Trump prin activităţile sale la Moscova suficient pentru a-l putea şantaja. Potrivit mai multor surse apropiate dosarului, comportamentul său la Moscova a inclus acte sexuale perverse” care au fost aranjate/monitorizate de FSB”, se arată în documentul care le-a fost prezentat preşedintelui Barack Obama şi preşedintelui-ales Donald Trump.

Potrivit documentului, autorităţile ruse l-au cultivat” pe Trump de cel puţin cinci ani, la ordinele lui Vladimir Putin, pentru a provoca discordie şi diviziune în SUA şi în NATO.

Memo-ul publicat afirmă că Moscova, la ordinul lui Putin şi sub coordonarea purtătorului său de cuvânt Dmitri Peskov, le-a furnizat lui Trump şi echipei sale informaţii importante despre oponenţii si, inclusiv despre candidata democrată Hillary Clinton, timp de mai mulţi ani. Informaţia a fost confirmată de un apropiat al republicanului, care a organizat vizitele recente la Moscova ale acestuia şi care a spus, în iunie 2016, că informaţiile ruse au fost de mare ajutor”.

Operaţiunea Kremlinului a constat şi în a-i oferi lui Trump mai multe contracte imobiliare profitabile, inclusiv privind viitorul Campionat Mondial de Fotbal, din 2018, pe care, însă, republicanul le-a refuzat.

Un alt aspect important al operaţiunii ruse vizându-l pe Trump a constat în obţinerea de materiale sexuale compromiţătoare.

Printre acestea s-ar fi numărat filmări cu republicanul întreţinând relaţii sexuale cu mai multe prostituate într-un apartament de la hotelul Ritz Carlton, unde a stat familia prezidenţială americană. Episodul ar fi avut loc în 2013.

Hotelul se afla sub controlul FSB, care a instalat microfoane şi camere de luat vederi.

Anterior, Reuters a scris că documentele secrete pe care şefii a patru agenţii americane de informaţii i le-au prezentat săptămâna trecută preşedintelui-ales Donald Trump includ acuzaţii potrivit cărora agenţi ai serviciilor ruse au informaţii compromiţătoare despre el.

FBI şi alte agenţii americane continuă să ancheteze credibilitatea şi acurateţea acuzaţiilor, incluse în rapoarte puse vara trecută la dispoziţia democraţilor şi autorităţilor americane de un fost oficial din serviciile de informaţii britanice, care în trecut a avut activitate credibilă.

Anchetatorii americani nu au putut confirma deocamdată materialul despre afacerile personale şi financiare ale lui Trump cu moguli ruşi şi nu numai, despre care SUA au conchis că sunt spioni.

Trump a răspuns marţi seară într-un mesaj pe Twitter, calificând acuzaţiile drept ŞTIRI FALSE - O VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE POLITICĂ!”.

Echipa sa de tranziţie nu a răspuns deocamdată cererilor de comentariu, iar FBI a refuzat să comenteze.

Avertismentul privind aceste informaţii vine la circa o săptămână după ce comunitatea americană de informaţii a evocat o influenţă rusă multifaţetată” şi operaţiuni de spionaj ale Moscovei în Europa şi SUA.

Pe lângă atacurile informatice vizând reţele de calculatoare şi răspândirea de propagandă şi ştiri false, include eforturi de a cultiva lideri politici şi din lumea afacerilor şi găsirea de informaţii personale şi financiare compromiţătoare despre persoanele de interes, potrivit oficialilor americani.

O variantă desecretizată a raportului, publicată vineri, a conchis că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat un efort pentru a-l ajuta pe Trump în alegeri prin discreditarea democratei Hillary Clinton.

Potrivit raportului, agenţiile americane de informaţii au conchis că, în cadrul acestui efort, agenţia militară de informaţii rusă, GRU, a folosit intermediari precum WikiLeaks şi nu numai pentru a publica e-mailuri furate de la Partidul Democrat.

Jurnalistul David Corn, de la revista Mother Jones, a afirmat pe Twitter că a văzut dosarul încă din luna octombrie, dar a ales să nu îl publice integral.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri