Masacrul din Las Vegas. De ce a ajuns poliția atât de târziu la atacator

Data publicării:
Mass Shooting At Mandalay Bay In Las Vegas
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 02: A Las Vegas Metropolitan Police Department officer stands in the intersection of Las Vegas Boulevard and Tropicana Ave. after a mass shooting at a country music festival nearby on October 2, 2017 in Las Vegas, Nevada. A gunman has opened fire on a music festival in Las Vegas, leaving at least 20 people dead and more than 100 injured. Police have confirmed that one suspect has been shot. The investigation is ongoing. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Actul diabolic” al ucigaşului din Las Vegas, cum l-a descris Donald Trump, i-a lăsat pe americani în stare de şoc. Nu pentru că ar fi primul atac de acest gen, ci prin numărul uriaş de morţi şi răniţi şi prin cruzimea cu care atacatorul, un milionar, a pregătit masacrul. Deocamdată, nimeni nu înţelege motivul. Este exclusă vreo legătură cu o organizaţie teroristă, deşi gruparea Stat Islamic a revendicat atacul. Ancheta continuă în Las Vegas, în timp ce sute de oameni stau la cozi în faţa spitalelor, pentru a dona sânge. Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoţional:

Era haos. Paturile erau pline de oameni şi încă mai veneau. Dacă personalul a fost copleşit? Asta e meseria noastră, ne pregătim pentru asta”, spune Toni Mullen, asistentă şefă la University Medical Center.

Printre răniţi este şi un român de 23 de ani. Glonţul i-a străpuns ambii plămâni, a fost operat şi medicii au fost nevoiţi să îi scoată mare parte din plămânul drept. Familia lui este încrezătoare că acesta se va face bine.

Tânărul locuiește cu familia sa în statul Nevada şi lucra ca barman în locul în care se desfaşura concertul in timpul caruia a avut loc atacul. Mama lui a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care băiatul apare pe patul de spital și un mesaj prin care cere tuturor cunoscuților să se roage pentru fiul ei.

Numărul mare de victime se explică şi prin faptul că a durat ceva timp până când poliţia şi-a dat seama că atacatorul trăgea de la fereastra camerei unui hotel.

Apelul la 112:

(...) avem victime multiple. Victime multiple.

(...) de la Mandalay Bay, se aude un pic mai slab.

159, se aude de la etajul 50 sau 60. Din partea de nord a Mandalay Bay. De la o fereastră.

Sunt în Mandalay Bay, la etajul 34. Aud focurile automate de la un etaj de deasupra noastră.

Până au ajuns la el, bărbatul a lansat sute de gloanţe în mulţime.

Înregistrare din timpul intervenției poliției:

Avem în vizor uşa de la camera suspectului. Avem nevoie ca toată lumea de pe hol să ştie asta şi să se dea la o parte. Trebuie să distrugem încuietoarea pentru a vedea dacă avem vreo reacţie de la acest individ, pentru a vedea dacă este în continuare aici sau a plecat în altă parte.

Către toate echipajele de la etajul 32, trupele speciale pregătesc o explozie, trebuie să vă daţi în spate. Toate unităţile, daţi-vă înapoi!

Intraţi! Intraţi! Intraţi!

Când trupele speciale au aruncat în aer uşa camerei, atacatorul s-a sinucis. Avea un adevărat arsenal. 42 de arme acasă şi în camera de hotel în care se cazase cu patru zile mai înainte, muniție cât pentru un mic război și două tipuri de exploziv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri