Mesajul autorului atacului din Virginia: Este momentul să-l distrugem pe Trump

Data publicării:
anBnJnc9NTkwJmhhc2g9MTgxZTRiOTZjNzFlMDI3ZDMwYjYyNDhjY2FkNmI2NTc=.thumb
Foto: Gulliver/Getty Images

Suspectul care a deschis focul miercuri asupra unor politicieni americani republicani pe un teren de baseball din Virginia, rănindu-l grav pe liderul grupului republican din Camera Reprezentanților, Steve Scalise, postase în februarie pe contul său de Facebook un mesaj în care a scris că 'este momentul să-l distrugem pe Trump', relatează publicațiile spaniole El Pais și ABC.

anBnJnc9NTkwJmhhc2g9MTgxZTRiOTZjNzFlMDI3ZDMwYjYyNDhjY2FkNmI2NTc=.thumb
Foto: Gulliver/Getty Images

Suspectul James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, ucis în urma rănilor suferite după schimbul de focuri cu poliția, a fost arestat de mai multe ori pentru diverse fapte, precum desfășurarea de activități economice neautorizate, distrugerea proprietății private, conducere sub influența alcoolului și alte delicte rutiere. El a participat și la diferite activități de natură politică, implicându-se și în mai multe grupuri anti-conservatoare, printre care unul autointitulat 'Să terminăm cu Partidul Republican', scrie Agerpres.

În timpul campaniei electorale de anul trecut l-a criticat atât pe Donald Trump, cât și pe Hillary Clinton, dar s-a arătat un simpatizant înfocat al lui Bernie Sanders, senatorul care dorea sa candideze la președinție, dar a fost eliminat în alegerile primare ale Partidului Democrat.

Profilul de Facebook al lui Hodgkinson este plin de fotografii cu Sanders și de mesaje în care pledează pentru 'socialismul democratic'. El a activat ca voluntar în campania lui Sanders.

Într-o postare pe această rețea de socializare, Hodgkinson a scris pe 22 februarie: 'Trump este un trădător. Trump a distrus democrația noastră. Este momentul să-l distrugem pe Trump și pe ai lui'.

Liderul de la Casa Albă l-a vizitat joi la spital pe Steve Scalise, a cărui stare este critică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri