Michelle Obama, pe coperta revistei Vogue

Data actualizării: Data publicării:
michelle obama vogue

Numărul din decembrie al revistei de modă Vogue o are pe copertă pe prima doamnă a Americii, Michelle Obama, una dintre cele mai influente figuri din ultimii ani, pictorial realizat în ajunul plecării de la Casa Albă cu fotografii de Annie Leibovitz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Michelle Obama, prima doamnă de care lumea s-a îndrăgostit" este titlul pictorialului din revista Vogue de decembrie.

"Aş fi putut petrece opt ani făcând orice, şi la un anumit nivel, ar fi fost bine. M-aş fi putut ocupa de flori. M-aş fi putut ocupa de decoraţiuni. De petreceri. Pentru că orice Primă Doamnă, de drept, trebuie să-şi definească rolul. Nu există o autoritate legislativă; nu eşti aleasă. Ceea ce îţi lasă libertate", declară Michelle Obama în interviul acordat Johnatan Van Meter în Vogue, citat de News.ro.

În fotografiile revistei de decembrie, Prima Doamnă poartă rochii semnate Carolina Herrera, Gucci, lăsându-se fotografiată pe peluza de la Casa Albă sau lângă coloanele celebre.

"Oamenii se văd pe ei înşişi în ea", spunea preşedintele Obama. "O mamă dedicată, un bun prieten şi cineva căruia nu-i e frică să se autoironizeze din când în când".

Michelle Obama a devenit o figură influentă de-a lungul celor două mandate petrecute la Casa Albă. Ea s-a ocupat de cele două fiice ale lor, de educaţie şi a promovat mişcarea în aer liber şi o dietă sănătoasă.

"Odată ce fiicele s-au obişnuit - timp în care era cunoscută ca Mama Conducător - avocata cu diplomă de Harvard a început să se îngrijească de familiile militarilor şi de alimentaţia sănătoasă", scrie jurnalistul de la Vogue.

În timp, spune autorul articolului, ea a devenit cel mai bun comunicator politic al timpurilor noastre, mai bună decât Bill Clinton, mai bună decât soţul ei. Discursurile ei au declanşat dezbateri naţionale. Şi peste toate a rămas una dintre cele mai strălucitoare femei din lume - admirată de adolescenţi şi bunici deopotrivă.

Stilul ei îndrăzneţ a făcut-o una dintre mai bine îmbrăcate femei de la Casa Albă. Când a purtat în octombrie o piesă de la Atelierul Versace la ultimul dineu prezidenţial, Internetul a vuit de faptul că nu vor mai exista astfel de apariţii de modă de care lumea să devină obsedată.

Casa Albă s-a schimbat, scrie Van Meter, în aceşti opt ani, a devenit mai caldă, mai puţin formală şi mai cu siguranţă mai diversă.

"Cred că democraţia noastră are exact ce trebuie: două mandate, opt ani", spune M. Obama. "Este suficient. Pentru că este important să fii cu un picior în realitate când ai acces la acest tip de putere".

Michelle Obama a petrecut de-a lungul acestor ani mult timp printre tineri, studenţi în special. Aşa a fost în contact cu realitatea. "Copiii ne urmăresc", spune ea. "Am experimentat asta în fiecare zi. Îmi urmăresc fiecare cuvânt, ceea ce ascult, ceea ce spun. Scriu despre noi. Vin la noi şi ne spun: O să mă îmbrac ca tine de Halloween".

Prima Doamnă a Statelor Unite spune în articolul din Vogue că nu ştie ce va face după ce va pleca de al Casa Albă, dar va fi implicată în serviciul public. "Când voi pleca, voi avea aceeaşi abordare pe care am avut-o când am ajuns aici. Nu ştiu ce voi face mai departe. Nu am mai fost niciodată fostă Primă Doamnă a Statelor Unite".

Michelle Obama a mai pozat pentru revista Vogue în 2009 şi în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri