Noi dezvăluiri despre contactele cu rușii ale apropiaților lui Trump

Data publicării:
Donald Trump Jr, in timpul unei conferinte de presa a tatalui sau, actualul presedinte SUA
FOTO: Gulliver/GettyImages

Fiul cel mare al preşedintelui american, Donald Trump Jr, precum şi ginerele său, Jared Kushner, şi fostul director de campanie Paul Manafort s-au întâlnit cu un avocat care are legături cu Kremlinul la scurt timp după ce Donald Trump şi-a asigurat învestitura republicană, anul trecut, relatează Reuters, preluată de News.ro.

President Trump And Melania Trump Host White House Easter Egg Roll
Donald Trump Jr. FOTO: Gulliver//GettyImages

Cei trei s-au întâlnit cu avocata Natalia Veselniţkaia, cunoscută pentru că a făcut campanie împotriva unei legi americane care sancţionează suspecţii ruşi de încălcare a drepturilor omului. Această lege l-a înfuriat pe Putin, care a răspuns oprind adopţiile copiilor ruşi de către americani.

Întâlnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower din Manhattan, şi a fost prima întâlnire privată dintre membrii cercului de apropiaţi ai preşedintelui şi un cetăţean rus, arată date guvernamentale confidenţiale şi interviuri cu persoane apropiate anchetei.

Donald Trump Jr. a confirmat întâlnirea într-un comunicat, spunând că el i-a invitat pe Kushner şi Manafort şi descriind întâlnirea drept „scurtă”, pentru „a face cunoştinţă”.

Un avocat al lui Kushner a declarat că ginerele lui Trump a „participat pentru scurt timp” la întâlnire şi a subliniat că acesta a avut peste 100 de discuţii telefonice sau întâlniri cu reprezentanţi a peste 20 de ţări în timpul campaniei sau în perioada dintre alegeri şi învestirea în funcţie.

Manafort şi purtătorul său de cuvânt nu au comentat informaţiile.

Trump Jr a explicat că principalul subiect de discuţie a fost un program popular ce îi ajută pe americani să adopte copii ruşi, dar pe care Guvernul de la Moscova l-a oprit.

„Însă nu era o temă de campanie atunci şi nu a existat o urmare”, a adăugat el într-un comunicat. „Mi s-a cerut să particip la întâlnire de către o cunoştinţă, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc”, a precizat fiul preşedintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri