O candidată la primărie și-a trecut „de culoare albă” printre aptitudini

Data publicării:
kimberleypaigebarnette

O femeie de 54 de ani care candidează în orașul Charlotte, din statul Carolina de Nord, a stârnit controverse în SUA după ce s-a prezentat ca fiind „albă” printre competențele care o recomandă pentru postul de primar.

Kimberley Paige Barnette, candidată din partea Partidului Republican, a crezut că va strânge câteva voturi în plus după ce a scris pe pagina de Facebook, printre altele, că este de culoare „albă”. Ulterior, ea a prezentat scuze pentru prezentarea făcută, însă criticile nu s-au oprit, relatează presa locală.

„Votați-mă! Republicană, deșteaptă, albă și tradițională”, așa s-a prezentat femeia de 54 de ani.

Robin Hayes, președintele Partidului Republican din Carolina de Nord, a declarat că alegerile nu vor fi decise pe baza culorii pielii. „Aceste sugestii nu își au locul în discursul nostru”, a adăugat el.

Pentru Kimberley Paige Barnette însă nu este prima oară când iese în evidență. Într-o dezbatere de luna trecută, ea a spus că orașul n-ar mai trebui să atragă persoane cu venituri mici. De asemenea, ea a mai spus că protestele sunt „o expresie a comportamentului Democraților”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri