O româncă îi răspunde lui Donald Trump

Data publicării:
julia t

„Diferite țări își forțează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece spun: de ce ar trebui să avem grijă de acești monștri?” Aceste cuvinte, care-i aparţin republicanului Donald Trump, au declanşat revolta unei adolescente de orine română. Julia T., elevă la un liceu din Connecticut, i-a răspuns magnatului.

Sunt mândră să fiu copilul unor imigranți. Sunt mândră că părinții mei au ajuns de la opresiune și sărăcie, să-și trăiască visul american”, spune Julia T., imigrantă din România.

Filmuleţul, în care mai apar şi alţi tineri imigranţi, a fost realizat pentru „Huffington Post” ca reacţie la declaraţiile lui Donald Trump la adresa celor care-şi trăiesc visul american.

„Vom construi un zid. Va fi un zid adevărat, solid, iar oamenii nu vor trece pe sub el, pe deasupra lui şi nici nu-l vor putea ocoli. Va fi un zid adevărat”, spunea Donald Trump.

Noi nu avem nevoie de un zid pentru a-i ține afară. Ei nu sunt monștri și criminali. Nu trebuie să-i tratăm inuman doar pentru că sunt de altă naționalitate. În schimb, trebuie să renunțăm la prejudecățile noastre”, i-a răspuns Julia candidatului republican la prezidenţiale, de această dată într-o scrisoare pentru acelaşi cotidian american. De altfel, tânăra ai cărei părinţi au plecat din România dă şi exemplul unor imigranţi celebri, care au scris istorie pentru Statele Unite: Albert Einstein, Nikola Tesla şi Steve Jobs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri