O școală din SUA vinde ghiozdane antiglonț

Data publicării:
ghiozdan-antiglont-crop_GettyImages-158621148
Foto: Gulliver/GettyImages

O școală privată din statul american Florida le oferă părinților spre vânzare un obiect mai puțin obișnuit: ghiozdanul antiglonț.

ghiozdan-antiglont-crop_GettyImages-158621148
Foto: Gulliver/GettyImages

Școala Creștină din Miami a publicat pe propriul site o listă de obiecte ce pot fi cumpărate de părinți. Printre acestea se numără haine de iarnă, tricouri cu logo-ul școlii și unul neobișnuit: placă antiglonț ce poate fi inserat în ghiozdane, care le transformă în ghiozdane antiglonț.

Directorul școlii a declarat pentru CNN că aceste plăci adaugă „un alt nivel de protecție” în cazul unui atac armat. Potrivit sursei citate, școala nu a fost implicată într-un atac armat.

„Profesorii sunt antrenați să îi instruiască pe elevi ca să-și folosească ghiozdanele ca un scut”, a mai spus directorul școlii.

Un astfel de „ghiozdan-antiglonț” este vândut cu 120 de dolari.

CNN precizează că, pe lângă obiecte școlare antiglonț precum tabla sau ghiozdanul, există o întreagă industrie a astfel de obiecte - caiete, valiză, pături, mobilă și până și lenjerie intimă - care pot proteja persoanele de gloanțe.

Însă, criticii acestor produse că astfel de obiecte nu rezolvă o problemă care este mult mai gravă: accesul facil la arme.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri