Obama, către Prima Doamnă: O nouă generaţie ţinteşte mai sus pentru că te-a avut pe tine drept model

Data actualizării: Data publicării:
President Obama Delivers Farewell Address In Chicago
Foto: Gulliver/ Getty Images

În discursul său de adio către poporul american, Barack Obama și-a rezervat câteva momente pentru a-i mulțumi soției sale, Michelle. Cu ochii în lacrimi, președintele american a vorbit despre sacrificiile făcute de Michelle Obama, dar și de fiicele lui, în cei opt ani petrecuți la Casa Albă. 

President Obama Delivers Farewell Address In Chicago
Foto: Gulliver/ Getty Images

Emoţiile l-au copleşit pe Barack Obama când a vorbit despre familia sa, şi mai ales despre prima doamnă, pe care a numit-o cea mai bună prietenă a sa. Mulțimea prezentă la eveniment a aplaudat-o în picioare pe Michelle Obama, iar Malia, fiica cea mare a cuplului, nu și-a putut stăpâni lacrimile îmn timpul discursului tatălui ei. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În ultimii 25 de ani, ai fost nu numai soţia mea şi mama copiilor mei, ci cea mai bună prietenă a mea. Ţi-ai asumat un rol pe care nu l-ai cerut şi l-ai făcut al tău cu graţie, tărie, stil şi bună dispoziţie. Ai făcut din Casa Albă un loc care le aparţine tuturor. O nouă generaţie ţinteşte mai sus pentru că te-a avut pe tine drept model. Am fost mândru de tine şi ţara a fost mândră de tine. Malia şi Sasha, din tot ce am făcut în viaţă, cel mai mult mă mândresc cu faptul că sunt tatăl vostru”, a spus preşedintele.

La discursul de adio, susținut de Barack Obama în Chicago, nu a participat și Malia, cealaltă fiică a cuplului prezidențial. Un purtător de cuvânt al Administrației Obama a transmis că Malia a rămas acasă să învețe deoarece avea un examen a doua zi de dimineață. 

Michelle Obama: „Să fiu Prima Doamnă, cea mai mare onoare a vieții mele"

Prima Doamnă a SUA a ținut discursul de rămas bun, vineri, și a vorbit despre diversitatea Americii și a făcut un apel la tineri să nu aibă teamă de viitor și să se lupte pentru libertățile lor. 

„Să fiu Prima Doamnă a fost cea mai mare onoare a vieții mele, sper că ați fost mândri de mine. Tuturor tinerilor care ascultă, să știți că această țară vă aparține, oricare ar fi originea voastră sau cariera voastră. Dacă voi sunteți imigranți sau părinții voștri, să știți că faceți parte dintr-o tradiție de care America este mândră. Să știți totodată că diversitatea religioasă este de asemenea o mare tradiție americană, fie că sunteți musulmani, creștini, evrei, hinduși, sikh. Să nu aveți teamă ! Mă auziți? Să nu aveți teamă, fiți concentrați, fiți determinați”, a spus Michelle Obama. 

Familia Obama va pleca de la Casa Albă pe 20 ianuarie, în ziua învestirii noului președinte al SUA, Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri