Pasagerii Emirates şi Turkish Airlines pot lua din nou laptopuri în cabinele avioanelor cu destinaţia SUA

Data publicării:
turkish-airlines

Companiile aeriene Emirates şi Turkish Airlines au anunţat că interdicţia vizând laptopurile în cabină nu se mai aplică în cazul curselor lor cu destinaţia Statele Unite, informează News.ro.

Emirates, care operează curse de la Dubai către Statele Unite, a anunţat că a lucrat cu autorităţile americane pentru a îndeplini noi condiţii de securitate.

„Începând de acum, interdicţia privind dispozitivele electronice a fost ridicată pentru cursele Emirates de pe Aeroportul Internaţional Dubai către SUA”, se arată într-un comunicat al companiei.

Societatea, care are curse către 12 oraşe americane, le-a mulţumit clienţilor pentru înţelegerea şi răbdarea lor din ultimele luni.

Turkish Airlines a anunţat pe Twitter că pasagerii săi care merg în Statele Unite îşi pot lua, începând de miercuri, laptopurile în cabină.

Sâmbătă, compania Etihad, care operează curse către SUA din Abu Dhabi, a fost exceptată de asemenea de la interdicţia impusă de Washington.

Aeroporturile din Dubai, Istanbul şi Abu Dhabi ar fi impus controale mai stricte de securitate. În aceste condiţii, nu este clar dacă pasagerii care zboară în SUA din Dubai sau Istanbul vor trebui să aloce mai timp controalelor de securitate.

Companiile nu au precizat ce schimbări au făcut.

Norman Shanks, un expert în securitate aviatică, a explicat că oficialii americani au testat atât echipamentele, cât şi procedurile, în special cât de stricte sunt verificările şi cum le efectuează angajaţii. Astfel, este de aşteptat o vigilenţă sporită.

În aceste condiţii, Qatarul, Marocul, Iordania, Egiptul, Arabia Saudită şi Kuwaitul mai sunt vizate de interdicţie.

Saudia, principal companie aeriană saudită, a anunţat că pasagerii săi ar putea să aibă dreptul să urce la bordul avioanelor cu laptopuri începând din 19 iulie.

Statele Unite au anunţat pe 28 iunie că impun măsuri de securitate mai stricte tuturor zborurilor cu destinaţia Statele Unite, indiferent de ţara de origine.

Aceste măsuri sunt ţinute confidenţiale, însă ele au fost integrate în cadrul unor controale consolidate asupra pasagerilor şi unor verificări suplimentare ale aparatelor electronice pe care le aduc cu ei. Ele sunt diferite în funcţie de aeroporturile vizate.

Washingtonul a promis să ridice interdicţia laptopurilor, impusă în martie, tuturor companiilor care respectă noile măsuri.

Regatul Unit a impus de asemenea o interdicţie a laptopurilor la bordul unor zboruri provenind din şase ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri