Politicianul care a închis o plajă publică, apoi a mers să se bronzeze cu familia

Data publicării:
-5b11f8f1731f444b
Foto: nj.com

Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, a suscitat o polemică după apariția în spațiul public a unor fotografii în care poate fi văzut stând la soare împreună familia pe o plajă publică în prezent închisă din cauza unei crize bugetare, în plin weekend prelungit pentru sărbătorirea zilei naționale a SUA.

-d957c4137f6be1d4
Foto: nj.com

După ce a constatat că senatul din New Jersey nu reușește să se înțeleagă asupra unui proiect de buget, fostul candidat în cadrul alegerilor primare republicane a anunțat vineri suspendarea serviciilor publice până la noi ordine.

Măsura implică și plasarea în șomaj tehnic a mii de angajați ai statului, precum și închiderea a 36 de parcuri regionale din New Jersey, dintre care unele au plaje, într-un moment în care este în curs weekend-ul prelungit în cadrul căruia se sărbătorește ziua națională a SUA, marți.

Duminică însă, agenția NJ Advance Media, care furnizează conținut editorial pentru mai multe cotidiene locale, a publicat fotografii aeriene cu Chris Christie pe plaja Island Beach State Park, unul dintre parcurile închise publicului, stând la soare cu familia în exteriorul unei reședințe rezervate de obicei guvernatorului.

-5b11f8f1731f444b
Foto: nj.com

Întrebat despre acest lucru, guvernatorul a reamintit că a anunțat cu mai multe zile înainte de impasul bugetar că se va deplasa la această reședință estivală. Cu stilul său foarte direct, Christie nu a exprimat vreo părere de rău, ba chiar i-a luat cuvântul unui jurnalist care insista asupra acestui subiect.

„Noi vorbim despre suspendarea decisă de administrație și dvs. îmi vorbiți despre poveștile voastre de la TMZ”, a spus el, potrivit Agerpres, referindu-se la site-ul de scandal care publică în mod regulat informații sau fotografii compromițătoare pentru celebrități.

Impasul bugetar este legat direct de refuzul unora dintre parlamentarii din New Jersey, și în special al președintelui adunării, de a accepta modificările impuse de guvernator.

Chris Christie se află la finalul celui de al doilea mandat de guvernator al statului New Jersey, este în scădere de popularitate și nu va candida pentru un nou mandat.

Faptul că s-a aliat foarte devreme cu Donald Trump în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA (februarie 2016) a făcut ca popularitatea sa să scadă accentuat, ca de altfel și un scandal legat de un incident produs în 2013 pe podul George Washington, care leagă New Jersey de New York.

El ar fi dat ordin personalului din subordinea sa să blocheze căile de acces pentru a pedepsi un fost aliat politic, declanșând în mod voluntar ambuteiaje monstru. Christie nu a fost implicat direct în acest dosar, dar unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiați a fost condamnat la închisoare cu executare la finalul procesului, în luna martie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri