Politicianul cu cele mai mari șanse să ajungă vicepreședintele SUA dacă Donald Trump câștigă alegerile

Data publicării:
PAUL RYAN - GettyImages-494819322

 

Paul Ryan / FOTO: Gulliver/GettyImages

„Deși suntem sinceri cu privire la diferențele noastre, am constatat că există, de asemenea, zone în care avem puncte de vedere comune. A fost prima noastră întâlnire, dar un pas pozitiv spre reunificare”, au declarat, într-un comunicat comun, Donald Trump și Paul Ryan.

„Statele Unite nu își pot permite patru ani suplimentari cu o Casă Albă Obama, reprezentată de Hillary Clinton. De aceea, este crucial ca republicanii să se adune în jurul principiilor noastre comune, promovând un program conservator și făcând tot posibilul pentru a câștiga în această toamnă”, au mai spus cei doi, potrivit Agerpres.

Republicanul Paul Ryan a fost ales, în toamna anului trecut, președinte al Camerei Reprezentanților, devenind noul om forte din Congres și interlocutorul principal al președintelui democrat Barack Obama până la finalul mandatului acestuia, în ianuarie 2017.

Președintele Camerei Reprezentanților este al treilea personaj ca putere politică în Statele Unite, care le poate succeda președintelui și vicepreședintelui, în cazul vacantării acestor posturi sau al unei proceduri de destituire.

Paul Ryan a candidat împreună cu Mitt Romney la prezidențialele din 2012 și și-a desfășurat întreaga carieră în politică, mai întâi în serviciul unui senator, apoi în cadrul unei organizații a conservatorilor și, în sfârșit, devenind în 1998, la numai 28 de ani, membru al Camerei Reprezentanților.

Ultraliberal asumat, este de zece ani cel care se ocupă de finanțele republicanilor, autor al mai multor proiecte de buget denunțate de tabăra democraților pentru austeritatea pe care o propun. Democrații îi reproșează atacurile agresive împotriva statului providențial și pozițiile extreme în privința avorturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri