Producătorul Harvey Weinstein, concediat în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală

Data publicării:
harvey weinstein - GettyImages-503673920
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat duminică de către consiliul de administrație al companiei pe care a cofondat-o, în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală, informează Reuters.

Conducerea companiei va fi preluată de fratele acestuia, Bob Weinstein, și de copreședintele și directorul executiv David Glasser. Consiliul de administrație a luat această decizie în „urma dezvăluirilor din ultimele zile despre comportamentul inadecvat al lui Harvey Weinstein”, a precizat compania într-un comunicat, adăugând că hotărârea i-a fost adusă la cunoștință și lui Weinstein. Purtătoarea de cuvânt a producătorului nu a comentat decizia.

Producătorul Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” (1998), a fost acuzat recent de mai multe femei, între care actriţa Ashley Judd, de hărţuire sexuală. În plus, câteva vedete de la Hollywood şi-au exprimat părerile în urma informaţiilor apărute în presă despre cineast. 

Copreşedinte al Weinstein Co, Harvey Weinstein s-a retras din activitatea de la companie, iar reprezentanţii acesteia au anunţat că o investigaţie internă va fi efectuată în urma articolului apărut joi în New York Times, potrivit căruia producătorul ar fi hărţuit sexual mai multe femei. Consiliul de conducere al Weinstein Company a transmis că ia „foarte în serios” acuzaţiile aduse în articolul din NY Times, în care este specificat şi faptul că Weinstein ar fi făcut înţelegeri cu opt dintre femeile pe care le-ar fi hărţuit pe parcursul a trei decenii, scrie Reuters.

Între timp, mai multe organizaţii şi senatori au anunţat că vor transfera donaţiile făcute lor de Harvey Weinstein către grupuri care luptă pentru drepturile femeilor.

Weinstein a produs și a distribuit pelicule laureate cu Oscar precum „Shakespeare in Love” sau „Chicago” și a fost un donator important al Partidului Democrat în campania electorală pentru alegerile din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri