Produsele Kaspersky, interzise în administrația SUA

Data actualizării: Data publicării:
kaspersky_720

Statele Unite interzic folosirea în administraţie a programelor de securitate informatică produse de compania rusească Kaspersky, de teama spionajului.

Secretarul american pentru securitate internă, Elaine Duke, le-a dat agenţiilor guvernamentale 90 de zile pentru a face planuri de înlocuire a softurilor produse de ruşi. Există teama că guvernul rus, pe cont propriu sau prin intermediul Kaspersky, ar putea compromite sisteme informatice direct implicate în securitatea naţională a Americii.

Washingtonul mai aşteaptă însă de la Kaspersky un răspuns scris la îngrijorările exprimate.

Decizia vine la două luni de la eliminarea companiei din Rusia de pe două liste cu furnizori autorizaţi folosiţi de agenţiile guvernamentale pentru a achiziţiona echipamente tehnologice.

Potrivit Washington Post, Departamentul pentru Securitate Internă este „îngrijorat de legăturile anumitor oficiali de la Kaspersky cu spionajul rus și alte agenții guvernamentale, dar și de obligativitatea, potrivit legii din Rusia, ca agențiile de informații să ceară sau să facă obligatorie asistența din partea Kaspersky pentru a intercepta comunicațiile ce tranzitează rețelele rusești”. În plus, potrivit unui comunicat, americanii cred că „există riscul ca guvernul rus, fie că acționează independent, fie în colaborare cu Kaspersky, să profite de accesul oferit de produsele Kaspersky pentru a compromite informațiile federale și sistemele de informații care sunt implicate direct în securitatea națională americană”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri