Reacția IT-iștilor, după declarațiile lui Bernie Sanders despre Internetul din România

Data publicării:
laptop mana tastatura 1 - GettyImages - 8 septembrie 2015-1
Foto: Guliver / GettyImages

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Testul, disponibil la adresa berniespeedtest.com, măsoară viteza de internet a utilizatorului şi o compară cu cea medie din Bucureşti. În funcţie de rezultat, pagina unde poate fi făcut testul afişează mesaje amuzante atribuite lui Bernie Sanders. Pentru viteze mari, mesajul este „Este inacceptabil de rapid!” sau „Este mai rapid decât ar fi corect”. Pe de altă parte, pentru conexiuni lente, mesajul afişat este „Ha, ha! Este exact ca în Statele Unite”.

Democratul Bernie Sanders, decanul de vârstă printre candidaţii la preşedinţie şi totodată preferatul electoratului tânăr, s-a plâns miercuri pe Twitter cât de proaste sunt conexiunile la internet în Statele Unite prin comparaţie cu România.

„În ziua de azi, locuitorii din Bucureşti, România, au acces la internet mult mai rapid decât multe oraşe din Statele Unite. Este inacceptabil, trebuie schimbat ceva" - a spus el.

Postarea a determinat mii de comentarii critice sau chiar satirice la adresa politicianului din partea internauţilor români.

 „De ce e inacceptabil ca și alți oameni să beneficieze de lucruri bune? Asta a fost o răutate”, îi dă replica un utilizator.

Trebuie să invadăm România și să-i luăm internetul?”, întreabă un altul.

Bucureștiul este capitala uneia dintre cele mai populate țări din UE. Cred că e OK dacă au o bandă de internet bună”.

Nu numai Bucureștiul, orice oraș mare din România are bandă bună de internet”, scrie un alt român.

Avem un internet rapid, dar un președinte foarte încet, asta trebuie schimbat”, scrie mucalit, un alt utilizator din România al rețelei sociale.

Reacțiile în avalanșă ale utilizatorilor români ai rețelei Twitter la postarea candidatului democrat au fost remarcate și de presa de peste Ocean. The New York Timesși ABC News au preluat pe site-urile lor o știre a agenție Associated Press care titrează: „Românii se distrează pe seama tweet-ului lui Bernie Sanders despre Internet”.

Peste Ocean, Bernie Sanders a reușit să jignească mulți români, scrie AP. O agenție de  turism i-a oferit lui Sanders bilete de avion pentru a vizita țara, în condițiile în care românii fie iau în derâdere, fie se simt ofensați de remarca lui despre viteza Internetului.

Bernie Sanders, candidatul democraţilor la funcţia de preşedinte al SUA, tocmai a declarat că românii au Internet mai...

Posted by Paravion.ro on Thursday, March 3, 2016

Românii au reacționat ferm, joi, unii luându-l peste picior pe candidatul democrat, în timp ce alții spun că se simt jigniți. Un utilizator al rețelei sociale a cerut Washingtonului să renunțe la obligativitatea vizelor pentru români, pentru ca inginerii țării să poată călători în SUA și să remedieze astfel problema cu internetul. Un altul a creat un nou poster de campanie pentru Sanders, sub sloganul: „Să facem din nou măreață viteza Internetului în America: Să invadăm România!”, remarcă presa internațională.

Citiți și:

Viteza de internet din România îl frustrează pe Bernie Sanders. Reacțiile internauților

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri