Roger Stone, omul lui Trump care ar fi complotat cu rușii

Data actualizării: Data publicării:
roger stone

Numit „provocatorul cu normă întreagă” de New York Times, consultantul politic Roger Stone a avut un rol important în ascensiunea lui Donald Trump. În timp ce miliardarul s-a instalat la Casa Albă, Stone a ajuns în vizorul FBI pentru conspirație cu rușii împotriva candidatului democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton.

roger stone
Roger Stone și soția sa, Nydia

Roger Stone recunoaște că apelează și la campanii murdare pentru a le aduce victoria clienților săi, însă în cazul lui Trump este posibil să fi încălcat legea. Consultantul a declarat că a comunicat cu Guccifer 2.0, hackerul care a spart serverele Partidului Democrat înainte de alegerile prezidenţiale, precum și cu fondatorul Wikileaks, Julian Assange.

„Există un articol în "Smoking Gun" care spune că eu am complotat cu un hacker Guccifer 2.0. Eu l-am identificat pe Guccifer pentru publicul american (n.red: într-un articol din 05.08.2016) şi zece zile mai târziu am avut o conversaţie pe Twitter. A fost o conversaţie nevinovată şi banală, în mare parte pentru că pe Twitter nu poţi şti dacă persoana cu care vorbeşti este, într-adevăr, adevăratul Guccifer”, a explicat Roger Stone.

Lucrurile s-au complicat după ce Stone a dat de înțeles, pe Twitter, că avea informații conform cărora contul de mail al lui John Podesta, șeful de campanie al lui Hillary Clinton, fusese spart și că mesajele electronice ale acestuia urmau să fie publicate.

Apariția mesajelor lui Podesta în spațiul public au atras atenția FBI, care îl suspectează pe Roger Stone că a complotat cu hackerul rus.

„Nu există nicio dovadă că cineva din echipa de campanie a lui Trump a complotat cu rușii”, susține consultantul politic.

În 2016, el a ieșit din echipa lui Trump, preferând rolul de consultant extern. Din această postură, Stone a susținut planul candidatului republican de a-și centra discursul pe problema imigrației și l-a încurajat să se folosească de media online conservatoare pentru a-și seduce electoratul.

Tot Stone a fost cel care l-a sfătuit pe Donald Trump să insiste, în aparițiile publice, asupra atitudinii lui Hillary Clinton față de femeile din scandalurile sexuale în care a fost implicat Bill Clinton.

Cu un stil vestimentar aparte, Roger Stone este cunoscut susținător al drepturilor homosexualilor și al legalizării canabisului.

Pe Twitter s-a făcut remarcat nu doar prin mesajul despre Podesta, ci și prin unele sarcastice și chiar obscene. „Nu-l confundați pe Roger Stone cu personajul pe care îl joc”, le-a atras atenția ziariștilor consultantul politic.

Roger Stone a lucrat pentru un consultant politic celebru, Arthur Finkelstein, care a activat și în România. Împreună cu Dan Andronic și Tal Silberstein, Arthur Finkelstein l-a consiliat pe Călin Popescu-Tăriceanu pe vremea când acesta era premier.

După intrarea în opoziție, liberalii au renunțat la consultanții străini. „Pe vremea când eram la guvernare aveam nevoie de serviciile unei firme, în condiţiile în care majoritatea liderilor partidului erau prinşi în actul de guvernare. Acum, ne putem baza în primul rând pe structura proprie“, explica alegerea secretarul general al PNL de atunci, Dan Motreanu.

Au existat însă informații că PNL nu a mai avut bani să plătească serviciile consultanților străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri