Senator SUA: Aliații să acorde atenție acțiunilor, nu declarațiilor lui Trump

Data publicării:
trump

Senatorul John McCain le-a transmis duminică un mesaj ţărilor aliate care sunt derutate de mesajele mixte şi de erorile de comunicare vizavi de politica externă de la Casa Albă, susţinând că aliaţii ar trebui să acorde atenţie la acţiunile, ci nu la declaraţiile preşedintelui Donald Trump, scrie CNN.

trump
Foto: Guliver/GettyImages

„Le spun că preşedintele s-a înconjurat de o echipă excelentă de consilieri pentru securitate naţională. Nu le pot garanta liderilor străini că îi va ascultat întotdeauna pe consilieri, dar până acum a făcut asta”, a declarat senatorul republican, după ce a fost întrebat cum le explică liderilor mondiali situaţiile în care există mesaje mixte din partea preşedintelui Trump şi a administraţiei de la Casa Albă.

Liderii sud-coreeni sunt ultimele victime ale mesajelor derutate care vin dinspre Donald Trump.

În acest sens, consilierul pentru securitate naţională al administraţiei americane i-a dat asigurări sâmbătă noaptea directorului sud-coreean pentru securitate naţională că Statele Unite vor acoperi toate costurile pentru instalarea şi operarea constroversatului scut antirachetă THAAD.

Însă, Trump a susţinut că sud-coreeni vor plăti pentru sistemul antirachetă destinat să contracareze ameninţarea regimului de la Phenian.

Ulterior, consilierul pentru securitate naţională a explicat într-un interviu că declaraţia lui Trump a avut un sens mai degrabă general, iar publicul american se aşteaptă ca ţările aliate să împartă presiunea financiară pentru apărare, dar această aşteptare nu se referă la sistemul THAAD.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri