Sentința în cazul adolescentei care și-a convins iubitul să se sinucidă

Data publicării:
michelle carter
FOTO: People.com

Michelle Carter, americanca acuzată că și-a convins iubitul să se sinucidă, a fost condamnată la 15 luni de închisoare cu executare și se va afla sub eliberare condiționată timp de cinci ani, după ce va ieși din închisoare, relatează BBC News. Tânăra risca o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare, însă avocații fetei au susținut că atât ea, cât și iubitul ei sufereau de boli mintale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânăra în vârstă de 20 de ani a izbucnit în lacrimi la auzul sentinței. Procurorul și-a susținut pledoaria finală afirmând că Michelle este direct responsabilă pentru moartea iubitului ei: „Acțiunile ei l-au ucis pe Conrad Roy. I-a pus capăt vieții pentru a și-o îmbunătăți pe a ei. Nu a vrut să accepte că este responsabilă pentru moartea lui. Nu a arătat niciun regret”.

Procurorii spun că Michelle și-a convins iubitul adolescent să se sinucidă pentru a primi mai multă atenție fiind în postura de „iubită îndurerată”, potrivit Time.

Michelle Carter avea 17 ani când procurorii au spus prima oară că și-a încurajat iubitul de 18 ani să se sinucidă. Conrad Roy suferea de depresie, după divorțul părinților lui, iar Carter a profitat de instabilitatea iubitului ei pentru a-l convinge să își pună capăt zilelor. La proces au fost aduse drept probe și mesajele pe care cei doi le-au schimbat în ziua în care Conrad s-a sinucis.

Tânărul s-a închis în camionul său și a murit în iulie 2014, intoxicat cu monoxid de carbon. El a fi luat această decizie după ce iubita sa i-a trimis un mesaj în care îl încuraja:„ Acum este timpul, ești pregătit, trebuie doar s-o faci”. 

La un moment dat, tânărul s-a răzgândit și a ieșit din camion. În toată această perioadă, el comunica prin mesaje cu prietena sa, care i-a scris: „Du-te înapoi în camion”. Fata l-a convins pe tânăr că va fi „liber și fericit” după ce moare. Pe lângă asta, adolescenta nu a anunțat autoritățile sau familia lui Conrad, în timpul în care el stătea în camionul cu monoxid de carbon.

Cei doi au avut o relație la distanță timp de doi ani și comunicau cel mai des prin mesaje și apeluri telefonice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri