Sondaj. Reacția americanilor după declarațiile controversate ale lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
GOP Presidential Candidate Donald Trump Speaks At National Guard Annual Convention In Baltimore
Foto: Gulliver/GettyImages

Scandalul încă fierbinte în care Donald Trump făcea comentarii nepotrivite la adresa unor femei nu pare să îl afecteze. Sondajele de opinie arată că Donald Trump se află la doar 4% în urma lui Hillary Clinton, faţă de 7-8 la sută cât era diferenţa până acum. Pe de altă parte, 20 de lideri republicani i-au cerut să se retragă din cursa electorală.

Deşi a negat prompt că înregistrarea veche de 11 ani ar rezuma adevărata sa părere despre femei, Donald Trump este bombardat cu tot mai multe dovezi video şi declaraţii, în care, de-a lungul timpului, şi-a bătut joc de femei.

Actorul Arnold Schwarzenegger, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai lui Donald Trump, s-a dezis de candidatul republican, într-o postare pe pagina sa de facebook.

„Pentru prima dată de când am devenit cetăţean, în 1983, nu voi vota pentru candidatul republican la postul de preşedinte. Dar, la cât de mândru sunt să mă consider un republican, există o etichetă care pentru mine este mai presus de oricare alta - aceea de american”, a scris acesta.

Liderul UKIP, Nigel Farage a criticat în termeni ceva mai blânzi comportamentul lui Donald Trump.

Nu mă prefac că este bine, este ceva urât. Este urât. Vor fi candidaţi republicani care îl vor renega. Aşa se întâmplă în politică. Oamenii îşi văd de propriul interes personal în loc de binele colectiv al partidului. Nu este bine, dar ştiţi ce? Vor veni foarte multe ştiri despre Hillary Clinton, ca să nu mai spun de Bill, când vorbim de comportament sexual nepotrivit”, spune Nigel Farage, lider interimar UKIP.

De-a lungul timpului, Donald Trump nu s-a ferit să vorbească vulgar în public nici despre soţia sau fiica sa, ca să nu mai vorbim de alte vedete de televiziune sau actriţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri