Studentul american eliberat în comă de Coreea de Nord a murit

Data actualizării: Data publicării:
dz04MDAmaGFzaD01NzY3Y2U4Njg0ZTRmMzlmZjkyYzk0MjE4OTUzZjQwYg==.thumb

Otto Warmbier, studentul american care a fost ținut prizonier de reigmul de la Phenian și eliberat acum câteva zile în comă, și-a pierdut viața, informează un comunicat al familiei făcut public de un spital din Ohio.

O echipă de medicii americani care l-a examinat pe studentul în comă Otto Warmbier a arătat că acesta nu prezenta „nici un semn de botulism”, așa cum au susținut autoritățile din Coreea de Nord, unde studentul a stat închis timp de 16 luni.

Scanările efectuate asupra tânărului de 22 de ani, după ce a sosit la Centrul Medical din Cincinnati, indicau absența semnelor de abuz fizic în timpul detenției.

Tatăl studentului american a declarat săptămâna trecută că nu există „nicio scuză” pentru modul în care Phenianul l-a tratat pe fiul său.

Tânărul a fost transportat săptămâna trecută în SUA, după un an şi jumătate de detenţie în Corea de Nord, fiind eliberat din motive „umanitare”. Eliberarea sa a avut loc în urma unor intense eforturi diplomatice în culise.

Warmbier a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică de Curtea Supremă nord-coreeană, în martie 2016, după ce a mărturisit că a furat un banner cu un slogan politic dintr-un hotel din Phenian, unde fusese cazat.

Diplomaţia americană a cerut Coreei de Nord să îl graţieze, considerând condamnarea excesiv de dură. 

Relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au tensionat şi mai mult după intrarea în funcţie a preşedintelui Donald Trump, din cauza ambiţiilor nucleare nord-coreene, interzise de ONU.

Phenianul a procedat la zeci de tiruri de rachetă şi la două teste nucleare de la începutul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul american.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri