SUA au introdus noi companii pe lista de sancţiuni impuse Rusiei

Data publicării:
sua rusia

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a anunţat joi introducerea unor noi companii pe lista de sancţiuni economice impuse Rusiei după izbucnirea crizei ucrainene. Printre noile companii vizate de sancţiunile americane se numără mai multe filiale ale gigantului Gazprom, transmite Reuters, citată de News.ro.

sua rusia
Foto: Guliver/GettyImages

„Trezoreria stă alături de partenerii noştrii în condamnarea violării legislaţiei internaţionale de către partea rusă şi vom continua să impunem sancţiuni împotriva celor care ameninţă pacea, securitatea şi suveranitatea naţională a Ucrainei”, a declarat directorul interimar al Biroului Trezoreriei pentru Controlul Activelor Străine, John Smith.

Noile sancţiuni americane sunt îndreptate împotriva a zeci de persoane şi companii, inclusiv separatişti pro-ruşi şi firme care operează pe teritoriul Crimeei. Şase reprezentanţi ai rebelilor pro-ruşi din Doneţk şi Lugansk au fost introduşi pe lista de sancţiuni, alături de 11 oficiali din Crimeea, printre care se numără miniştri importanţi.

De asemenea, sancţiunile vizează companiile ruse constructoare de poduri Mostotrest şi SGM-Most, care sunt implicate în construirea mai multor poduri pe teritoriul peninsulei Crimeea, anexată în urmă cu doi ani de către Moscova.

Până în acest moment, sancţiunile internaţionale impuse împotriva statului rus, pentru susţinerea rebelilor pro-ruşi din estul Ucrainei şi pentru anexarea peninsulei Crimeea, au provocat pierderi de până la 100 de miliarde de euro şi au dus la prăbuşirea rublei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri