Sunetul auzit de diplomații americani din Cuba în timpul „atacului sonic”

Data publicării:
imagine sunet atac sonica diplomati sua cuba

Relațiile diplomatice fragile dintre Washington și Havana au ajuns din nou într-o zonă de turbulențe, după „atacul sonic” acuzat de unii oficiali americani. În cele din urmă a fost identificat și sunetul pe care aceștia susțin că l-au auzit și care le-ar fi afectat auzul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atenție! Asigurați-vă că difuzoarele nu sunt la un nivel înalt.

Înregistrarea a fost obținută de Associated Press. În ea se aud sunete „extraterestre” ce le-ar fi provocat diplomaților americani deficiențe de auz și contuzii ale urechii interne, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că a fost vorba despre o posibilă armă sonică.

The Telegraph precizează că aceasta este doar una dintre înregistrări, fiind trimisă către analiză Marinei americane și agențiilor de informații.

Până acum, 22 de cetățeni americani au fost diagnosticați cu simptome precum acufenă, amețeală și dureri de cap.

Potrivit Departamentului de stat american, primele cazuri au fost înregistrate la finalul anului trecut și au continuat până în august anul acesta.

Însă, experții sunt sceptici că o asemenea înregistrare ar putea provoca astfel de probleme.

„Sunetul este localizat undeva între 7.000 kHz and 8.000 kHz. Sunt în jur de 20 de amplitudini, ladistanțe egale între ele. Fiecărei amplitudini îi corespunde o frecvență diferită”, a explicat Kausik Sarkar, profesor la Universitatea George Washington.

Statele Unite nu mai acuză guvernul de la Havana de aceste atacuri, însă mențin declarațiile potrivit cărora Cuba nu și-a îndeplinit toate obligațiile de a proteja personalul diplomatic.

Săptămâna trecută, Washingtonul a expulzat 15 diplomați cubanezi după ce anterior și-a retras personalul de la Havana.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri