Transfer de putere pe Twitter: Obama i-a cedat contul @POTUS lui Trump

Data publicării:
potus

Transferul de putere se face la Washington și pe Twitter, notează vineri AFP, cu referire la faptul că în momentul depunerii jurământului de președinte de către Donald Trump, contul @POTUS (acronim de la „President of the United States”), folosit până acum de Barack Obama, a fost transferat succesorului său la Casa Albă, relatează Agerpres.

potus

Contabilizarea tweet-urilor a fost adusă la zero, dar nu și a numărului de abonați. Obiectivul executivului american a fost inițial să păstreze împreună abonații (adică peste 13 milioane) dar, din motive neexplicate, acest număr se ridică la numai câteva milioane.

Un nou cont, @POTUS44, reunește toate tweet-urile trimise de Barack Obama (aproape 350), care vor fi arhivate.

Aceeași logică s-a aplicat și în cazul conturilor fostei Prime Doamne Michelle Obama (@FLOTUS), fostului vicepreședinte Joe Biden (@VP) și fostului purtător de cuvânt Josh Earnest (@PressSec).

Pentru moment, noul președinte al SUA pare decis să folosească în continuare contul său personal, @realDonaldTrump (peste 20 de milioane de abonați), de pe care a fost trimisă deja o rafală de tweet-uri imediat după încheierea discursului său de învestitură, rostit vineri pe esplanada din fața Capitoliului din Washington, adaugă AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri