Un mort şi 108 răniţi într-un accident feroviar în SUA

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat

Un grav accident de tren s-a produs în New Jersey, Statele Unite.  Cel puţin un om a murit şi alţi 108 au fost răniţi după ce un tren de pasageri a izbit clădirea gării din localitatea Hoboken (New Jersey). Autorităţile au precizat că nu au indicii că accidentul ar fi urmarea unui act de terorism.

„Nu îmi explic de ce nu a încetinit sau dacă (mecanicul - n.r.) a vrut să frâneze şi ceva s-a întâmplat. Noi nu am văzut nimic. Lumina s-a stins în interior. Am simţit ca o smucitură puternică, oamenii au fost aruncaţi unii peste alţii”, povesteşte un martor.

„Dintr-o dată s-a oprit. S-a făcut întuneric. Oamenii au început să ţipe, cred că mai mult din cauza şocului”, spune un altul.

Impactul a fost extrem de violent, spun martorii. Dovadă că o parte din clădirea gării a fost distrusă.

„Am auzit o bubuitură de parcă s-ar fi produs o explozie. Am crezut că a explodat o bombă. Am văzut cum oamenii săreau din tren, aşa că m-am grăbit să îi ajut”, îşi aminteşte unul dintre cei care se aflau în apropiere.

„Am văzut că venea trenul. A sărit de pe şine, pur şi simplu şi s-a îndreptat spre sala de aşteptare. În timp ce fugeam, am văzut cum se prăbuşea tavanul”, adaugă alt martor.

Operaţiunile de salvare au durat peste două ore.

Mecanicul trenului este "grav rănit și colaborează" la anchetă pentru a se determina cauzele accidentului, a declarat guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, relatează AFP citată de Agerpres. Primele informaţii vehiculate în presă vorbeau despre cel puţin 3 morţi şi 100 de răniţi.

Trenul, care transporta aproximativ 250 de persoane la o oră de vârf, avea viteză prea mare și a făcut pagube considerabile în această gară situată în fața zonei Manhattan, a mai spus Chris Christie. "Mecanicul trenului a fost grav rănit. Acesta se află într-un spital local și cooperează cu forțele de ordine în cadrul anchetei", a adăugat el.

Trenul a intrat "cu viteză mare" în gară și "a lovit toate opritoarele" și apoi zidul situat la câțiva metri distanță, a declarat Chris Christie, fără să evoce însă responsabilitatea mecanicului.

Potrivit lui Michael Larson, un angajat al companiei feroviare intervievat de CNN, trenul a lovit opritoarele de la capătul liniei cu o asemenea violență încât a provocat prăbușirea plafonului de sticlă de deasupra liniei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri