Trump a anunţat că a ordonat o anchetă privind scurgerile de informaţii după atentatul din Manchester

Data publicării:
Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi, în primul său discurs la NATO, că a ordonat Departamentului de Justiţie să lanseze o anchetă pentru a identifica sursa scurgerilor de informaţii din ancheta vizând atentatul de la Manchester, ce reprezintă o „ameninţare gravă” la adresa securităţii naţionale. De asemenea, el a acuzat mai mulţi membri ai blocului comunitar că datorează bani contribuabililor americani, relatează The Guardian.

Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.
Foto: Guliver/GettyImages

Liderul de la Casa Albă a cerut ţinerea unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Manchester în deschiderea discursului său.

„Nu există nicio relaţie pe care să o preţuim mai mult decât relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie”, a spus el, precizând că scurgerile de informaţii din presa americană sunt „profund îngrijorătoare”.

„Administraţia mea va ajunge la sursa acestui incident”, a promis el, adăugând că a cerut Departamentului de Justiţie, dar şi altor agenţii să facă o anchetă aprofundată.

Preşedintele american a descris atentatul de la Manchester drept „barbar şi crud”, comis de nişte „rataţi”.

„Terorismul trebuie oprit sau oroarea pe care aţi văzut-o la Manchester şi în atât de multe locuri va fi repetată pentru totdeauna (...). Trebuie să fim duri, trebuie să fim puternici şi trebuie să fim vigilenţi”, a adăugat el.

Potrivit lui, NATO trebuie să se concentreze asupra „terorismului şi imigraţiei”, făcând, în mod clar, o legătură între cele două dosare. Salman Abedi, autorul atentatului de luni, s-a născut la Manchester din părinţi libieni.

Trump a profitat de ocazie şi pentru a le cere din nou membrilor NATO să crească cheltuielile pentru apărare, acuzând 23 dintre cele 28 de state din blocul militar că nu plătesc atât cât ar trebui.

„Acest lucru nu este corect pentru contribuabilii din Statele Unite”, a atras el atenţia.

Mai mult, potrivit lui, unele ţări datorează încă bani din anii precedenţi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri