Trump: Am discutat cu Putin despre crearea unei unități de securitate cibernetică

Data publicării:
putin trump 1 - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter duminică, la întoarcerea în SUA de la summitul G20, că este timpul ca Washingtonul „să meargă înainte pentru a lucra constructiv cu Rusia”, informează News.ro. Cooperarea vizează si apărarea împotriva atacurilor cibernetice. 

putin trump 1 - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

„L-am presat puternic pe preşedintele Putin, de două ori, în legătură cu implicarea rusă în alegerile noastre. A negat vehement. Eu mi-am exprimat deja opinia”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

El a trecut apoi în revistă rezultatele întâlnirii de peste două ore cu omologul său de la Kremlin. „Am negociat un acord în zone din Siria, care va salva vieţi. Putin şi cu mine am discutat despre formarea unei unităţi impenetrabile de securitate informatică, pentru ca atacurile informatice vizând alegerile & multe alte lucruri negative vor fi păzite şi în siguranţă. Au fost puse întrebări legat de ce a trebuit ca CIA & FBI să ceară Comitetului Naţional Democrat de 13 ori SERVER-ul şi au fost refuzaţi, încă nu îl au”, a adăugat Trump.

Preşedintele american l-a atacat şi pe predecesorul său la Casa Albă: „De ce nu a făcut Obama NIMIC când a avut informaţii înainte de alegeri?”.

Trump a precizat de asemenea că, la întâlnirea de sâmbătă, a vorbit cu Putin crearea unei unități de securitate cibernetică pentru protecția în fața atacurilor informatice în timpul alegerilor.

"Putin și cu mine am discutat despre crearea unei unități de securitate cibernetică impenetrabilă, astfel încât să ne apărăm de atacurile cibernetice asupra alegerilor și de multe alte lucruri negative", a scris președintele american.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri