Trump cere anchetă: Cineva „i-a plătit pe protestatari”

Data actualizării: Data publicării:
Tax Day Activists Hold Marches In Major U.S. Cities
NEW YORK, NY - APRIL 15: People participate in a Tax Day protest on April 15, 2017 in New York City. Activists in cities across the nation are marching today to call on President Donald Trump to release his tax returns. (Photo by Stephanie Keith/Getty Images)

Președintele american Donald Trump a declarat că cineva „a plătit” pentru cele peste o sută de manifestații organizate sâmbătă, în care mii de oameni i-au cerut liderului de la Casa Albă să-și facă publice declarațiile de venit și de impozit, așa cum au făcut-o predecesorii săi de-a lungul timpului, informează duminică EFE, citată de Agerpres.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Guliver / GettyImages

Cineva ar trebui să ancheteze cine a plătit micile manifestații organizate ieri (sâmbătă — n.r.). Alegerile s-au încheiat!”, a scris duminică Trump pe contul său de Twitter.

Aceasta este prima reacție a președintelui american după ce mii de persoane au protestat sâmbătă în peste 100 de marșuri în orașe din întreaga țară pentru a-i cere să-și facă publice veniturile.

Mișcarea „Marșul impozitelor” a convocat aceste manifestații pentru a coincide cu ziua în care în mod tradițional expiră termenul de completare a declarațiilor de venit și impozit în SUA, cu toate că în acest an ultimul termen este 18 aprilie, deoarece 15 aprilie cădea într-o sâmbătă.

Cel mai mare protest s-a înregistrat la Washington, și s-a desfășurat între Capitoliu, sediul Congresului, și până la monumentul lui Lincoln, dar proteste de amploare au avut loc și la New York, Los Angeles, Chicago, Seattle și Austin. Incidente s-au înregistrat doar la Berkely (California), unde cel puțin 20 de persoane au fost arestate și două persoane au fost rănite în dispute între susținătorii și detractorii lui Trump în două manifestații pro și contra președintelui american organizate în centrul orașului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri