Trump examinează sancţiunile impuse Rusiei de către SUA

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Donald Trump examinează sancţiunile impuse Rusiei de către Statele Unite, anunţă Gary Cohn, un consilier economic de la Casa Albă, potrivit News.ro.

Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.
Foto: Guliver/GettyImages

„Acum nu avem o poziţie”, a declarat consilierul prezidențial, întrebat care este actuala poziţie a Washingtonului pe această temă.

Gary Cohn a făcut aceste declaraţii pentru presă, joi, la bordul Air Force One, în timp ce Donald Trump se îndrepta către Italia, unde participă vineri şi sâmbătă la un summit G7, din care fac parte Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.

Liderii Celor Şapte (G7) cel mai industrializate ţări au dat Rusia afară din clubul celor mai bogate ţări după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea. Cohn a spus că se aşteaptă ca Rusia să fie un subiect de discuţie la acest summit de două zile.

Întrebat ce anume examinează Casa Albă în privinţa sancţiunilor, el a răspuns doar că Trump are „multe opţiuni”.

Şeful statului american şi-a început joi ultima parte a primului său turneu internaţional.

Donald Trump se întâlneşte vineri şi sâmbătă cu omologii săi din cele mai bogate ţări din lume cu care va discuta despre politica externă, terorism, comerţ şi creşterea economică, la Taormina, în Italia. Casa Albă se aşteaptă ca ceilalţi lideri G7 să exercite presiuni asupra lui Trump să menţină SUA în cadrul Acordului de la Paris în lupta împotriva modificărilor climatice.

Președintele american a declarat că va aştepta până se întoarce la Washington pentru a lua o decizie cu privire la acord, semnat de administraţia predecesorului său Barack Obama.

Trump a venit pe insula italiană de la Bruxelles, unde a participat joi la un summit NATO şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Uniunii Europene.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri