Trump îl laudă pe Erdogan: Merită note bune pentru modul cum guvernează

Data publicării:
recep erdogan donald trump
Foto: Guliver/GettyImages

Președintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit „prieten”, în cadrul unei întâlniri desfășurate joi în marja Adunării Generale a ONU. Liderul de la Casa Albă a apreciat că omologul său turc merită „note bune” pentru maniera în care guvernează, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Recep Erdogan și Donald Trump
Foto: Guliver/GettyImages

Domnul Erdogan „a devenit prietenul meu”, a spus liderul de la Casa Albă, înaintea întâlnirii de la New York. „El guvernează o parte foarte dificilă a lumii. Sincer, merită note bune”, a adăugat Donald Trump.

Potrivit EFE, Erdogan l-a numit și el pe omologul său „dragul meu prieten Donald” și a prefațat întâlnirea cu președintele american spunând că vor aborda relațiile bilaterale și situația regională.

Ankara și Washingtonul au relații dificile, în special ca urmare a susținerii de către Statele Unite a Forțelor Democratice Siriene (FDS). Această forță, aflată în fruntea ofensivei pentru recucerirea orașului Raqqa, este dominată de kurzii din Partidul Uniunea Democrată Kurdă (PYD), pe care Turcia îl consideră organizație teroristă.

În plus, Turcia a cerut SUA, în mai multe rânduri, dar deocamdată fără succes, extrădarea predicatorului Fethullah Gülen, pe care Ankara îl acuză de puciul eșuat din iulie 2016.

Totodată, la începutul săptămânii, guvernul american a decis să înghețe vânzările de arme către serviciul de protecție al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în urma evenimentului de la Washington, din luna mai, în care gărzile de corp turce au fost implicate în incidente violente cu protestatari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri