Trump: NATO e depășită pentru că a fost concepută acum mulţi ani

Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Meetings At Trump Tower
Foto: Gulliver/GettyImages

Donald Trump continuă să facă declaraţii controversate, cu câteva zile înainte să devină oficial preşedintele Statelor Unite.

Într-un interviu comun pentru Times şi Bild, magnatul republican a criticat NATO, pe Angela Merkel, libera circulaţie a bunurilor şi mărfurilor, marii producători auto şi presa.

În schimb, disciplina germanilor şi decizia britanicilor de a ieşi din UE au fost apreciate de Donald Trump.

„Am spus de mult că NATO are probleme. Prima: alianţa este depăşită deoarece a fost concepută acum mulţi ani”, a spus Donald Trump.

„Am avut un mare respect pentru ea (n.red.: Angela Merkel), am crezut că e un lider grozav. Dar cred că a făcut o greşeală catastrofală, aceea de a primi atâţia imigranţi ilegali. A fost o mare greşeală pentru Germania. Îmi place ordinea. Îmi plac lucrurile făcute în ordine. Cu siguranţă, germanii sunt cunoscuţi pentru asta. Uniunea Europeană este Germania. Este un vehicul pentru Germania”, a adăugat preşedintele ales al SUA.

Cred că Marea Britanie a fost inteligentă când a decis să iasă. Cred că Brexitul va fi un lucru grozav. (Reporter: Înţelegeţi că printre est-europeni este multă teamă faţă de Putin şi de Rusia lui?) Sigur! (Reporter: În cine aveţi mai multă încredere atunci când vorbiţi: în Angela Merkel sau în Vladimir Putin?) La început o să am încredere în amândoi, vedem cât va dura asta, s-ar putea să nu fie mult”, a răspuns Donald Trump.

Magnatul republican îşi va prelua mandatul pe 20 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri