Trump şi-a exclus strategul-şef din Consiliul pentru Securitate Națională

Data actualizării: Data publicării:
Leading Conservatives Gather For Annual CPAC Event In National Harbor, Maryland
(Photo by Alex Wong/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a reorganizat, miercuri, Consiliul pentru Securitate Națională, excluzându-l pe strategul său , Stephen Bannon, informează News.ro.

Leading Conservatives Gather For Annual CPAC Event In National Harbor, Maryland
Stephen Bannon / FOTO: Gulliver / Getty Images

Consilierul pentru Securitate Naţională, H.R. McMaster, a primit responsabilitatea de a fixa agenda pentru reuniunile Consiliului.

În cadrul reorganizării, directorul comunităţii de informaţii a SUA, Dan Coats, şi şeful Statului Major Interarme, generalul Joseph Dunford, vor lua parte în mod regulat la principalele reuniuni ale consiliului.

Bannon, fostul şef al portatului de ştiri Breitbart News, a fost inclus în comitetul director al Consiliului pentru Securitate Naţională la începutul mandatului președintelui Trump. Decizia a fost criticată de unii membri ai Congresului şi de numele consacrate din politica externă a Washingtonului.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Bannon fusese inclus în Consiliu pentru a-l monitoriza pe Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Naţională al lui Trump. El nu ar fi participat, însă, niciodată la nicio reuniune. Sursa a precizat că, după ce McMaster a fost numit la conducere, nu mai este nevoie de Bannon.

Flynn, un general-locotenent în retragere care a condus Agenţia de Informaţii a Apărării (DIA) înainte să fie dat afară de administraţia Obama, l-a consiliat pe Trump în campania prezidenţială începând din 2015.

El a fost consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump timp de trei săptămâni, după care şi-a dat demisia, pe fondul acuzațiilor că l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu contacte pe care le-a avut cu ambasadorul rus în Statele Unite, Serghei Kisliak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri