Twitter a dat în judecată guvernul SUA

Data publicării:
Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Foto: Gulliver/ Getty Images

Twitter a dat în judecată guvernul Statele Unite ale Americii după ce acesta i-a cerut să divulge identitatea unui utilizator care a criticat politica cu privire la imigrare promovată de preşedintele Donald Trump. Conducerea rețelei de socializare spune că solicitarea încalcă dreptul la libera exprimare. 

Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Foto: Gulliver/ Getty Images

Contul de pe care au fost publicate critici la adresa președintelui american ar fi administrat de angajați federali de la Serviciul de Imigrare și Naturalizare al SUA. Twitter a cerut unei instanţe să blocheze cererea administraţiei Trump, susţinând că ar afecta libertatea de exprimare, relatează News.ro.

„Dreptul la liberă exprimare permite utilizatorilor Twitter şi companiei în sine, în conformitate cu primul amendament al Constituţiei Statelor Unite să disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim”, a argumentat Twitter.

Compania a adăugat că guvernul american nu poate obliga Twitter să dezvăluie informaţii în privinţa identităţii utilizatorilor fără a demonstra în prealabil că a fost comisă o infracţiune penală sau civilă.

În luna ianuarie, când Donald Trump a devenit preşedinte al SUA, au început să apară pe internet mai multe conturi „alternative” ale serviciilor guvernamentale americane. Cele mai multe dintre acestea ar fi aparţinut unor actuali sau foşti angajaţi ai acelor agenţii, care au publicat critici dure la adresa noului preşedinte. 

Guvernul a încercat să utilizeze US Customs and Border Protection (CBP), instituţie folosită de obicei pentru a obţine rapoarte referitoare la mărfurile importate, pentru a primi informaţii detaliate despre persoanele care se află în spatele contului @ALT_USCIS, precum: numele utilizatorilor, numere de telefon, adrese de e-mail şi adrese IP.

De asemenea, guvernul american a cerut ca Twitter să furnizeze informaţiile până pe 13 martie, deşi compania a primit solicitarea abia pe 14 martie.

„Permisiunea CBP de a dezvălui identitatea utilizatorilor care folosesc contul @ALT _UCCIS ar descuraja discursul lor, dar şi al administratorilor altor conturi «ale agenţiilor alternative» care au fost create pentru a se exprima împotriva politicilor guvernamentale”, a răspuns Twitter.

Contul @ALT_USCIS a publicat, joi, textul din Constituţia Statelor Unite ale Americii care apără libertatea de exprimare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri