Un bărbat va sta 6 ani la închisoare, deși a fost găsit nevinovat

Data publicării:
ramad-chatman

Caz neobișnuit în sistemul de justiție din SUA. Un judecător din statul american Georgia a anulat o sentință și l-a condamnat pe un bărbat afroamerican la 6 ani de închisoare, deși jurații îl declaraseră nevinovat. El urmează să fie eliberat în 2022.

Ramad Chatman a fost găsit nevinovat în cazul unui jaf armat, dar va sta la închisoare până în anul 2022, după ce un judecător a decis că a încălcat regulile de eliberare condiționată într-un alt caz, în care a pledat vinovat.

El s-a predat la poliție după ce a aflat că este suspect într-un caz de jaf armat la un magazin din Georgia, în iulie 2014. „S-a predat pentru că știa că era nevinovat”, a spus bunica tânărului de 24 de ani, potrivit The Independent. Povestea lui a fost prezentată zilele trecute de presa din SUA, deși faptele sunt mai vechi.

Bărbatul era deja sub probațiune pentru o durată de cinci ani pentru o faptă săvârșită în 2012, când a intrat prin efracție într-un apartament și a furat un televizor în valoare de 120 de dolari (aproape 500 de lei, n.red.). Tânărul a pledat atunci vinovat și s-a ales cu perioada de probațiune.

În cazul jafului armat, el a fost identificat ca suspect în iarna lui 2014. Presa relatează că sunt neclare motivele pentru care a durat atât de mult să fie căutat, dar, după ce bărbatul a aflat că este suspect, s-a predat la poliție. Se întâmpla în noiembrie 2015.  Potrivit documentelor anchetatorilor, el nu a încălcat vreo regulă a probațiunii ba, dimpotrivă, se și angajase între timp, iar la procesul jafului armat a fost găsit nevinovat de către jurați.

Judecătorul nu a fost însă de acord cu verdictul, în ciuda faptului că anchetatorii nu au găsit pistolul, banii furați sau orice altă dovadă care să-l lege pe Ramad Chatman de jaful armat. Judecătorul a decis, totuși, că e probabil ca el să fi comis jaful armat și l-a condamnat la închisoare, începând cu ziua din care a fost comisă infracțiunea.  

El execută de anul trecut pedeapsa cu 6 ani de închisoare pentru că a încălcat primul ordin de probațiune, nu pentru că ar fi comis jaful.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri